Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 1. 2016,
15.24

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jessica Diggins Alenka Čebašek

Petek, 8. 1. 2016, 15.24

8 let, 2 meseca

Digginsova pokorila Norvežanke, Čebaškova 14.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Ameriška smučarska tekačica Jessica Diggins (13:15,5) je zmagovalka šeste tekme novoletne turneje Tour de Ski. Izkazala se je tudi Slovenka Alenka Čebašek, ki je končala na 14. mestu.

Drugo mesto na pet kilometrov prosto v Dobiaccu je osvojila Norvežanka Heidi Weng (+0,9), pred rojakinjo Ingvild Flugstad Oestberg (+1,5).

Štiriindvajsetletna Američanka Jessica Diggins je tokrat vknjižila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu in prvič stopila na zmagovalne stopničke. S to zmago je lepo dopolnila uspeh rojakinje Sophie Caldwell, ki je pred dnevi slavila v Oberstdorfu, ZDA pa so tako prišle do druge zmage na letošnji turneji.

"Mislim, da sem odtekla vrhunsko, moja uvrstitev pa je zelo dobra za vso ekipo. Kadar smo vse prave, dobro razpoložene, smo dobre, takrat smo lahko zelo hitre. Medsebojno se spodbujamo in to je res krasno za vso ekipo. Ta današnja zmaga je presenečenje za vse, še posebej zame, res ne morem verjeti," je v cilju po svoji prvi zmagi v karieri dejala Digginsova, ki je v svetovnem pokalu začela nastopati leta 2011.

V skupnem seštevku turneje pa še vedno prednjačijo Norvežanke. Vodilna Oestbergova je danes spet ukradla nekaj sekund najtesnejši konkurentki Therese Johaug, ki se je morala zadovoljiti s petim mestom, skupno pa za vodilno zaostaja 25 sekund. Johaugova je slavila na sredini klasični tekmi na distanci v Oberstdorfu, tako da bo boj za končno zmago vse do konca napet.

Čebaškova je skupno 38., Einfaltova pa 43. med 46 tekmovalkami, ki še nadaljujejo turnejo.

Ne spreglejte