Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
30. 1. 2012,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

deskanje Rok Flander Rok Marguč

Ponedeljek, 30. 1. 2012, 16.13

8 let

Deskarji zadovoljni, čakajo le še zmago

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski deskarji na snegu so s potekom dosedanjega dela sezone zadovoljni, na prihodnjih tekmah pa si želijo, da bi nekomu uspelo stopiti tudi na najvišjo stopničko.

Letošnja deskarska sezona za tekmovalce v alpskem slogu ne bo postregla z velikim tekmovanjem, tako da so deskarji osredotočeni zgolj na tekme svetovnega pokala. Za dve uvrstitvi na stopničke je poskrbel Rok Flander, z dvema četrtima mestoma pa se je v svetovi vrh prebil tudi Jernej Demšar. Svoj pogled na prvi del sezone in načrte za naprej so predstavili na tiskovni konferenci na Rogli.

''Veseli smo, da tudi v tej sezoni naši deskarji dosegajo vrhunske rezultate. Sezona še ni končana in upam, da pridejo tudi do želene zmage," so bile uvodne besede direktorice Smučarske zveze Slovenije Barbare Kürner Čad, šef strokovnega vodstva deskarjev Anže Polanec pa je podal svoje mnenje o prvem delu sezone: ''Nastopi slovenskih deskarjev v prvem delu sezone so bili po planu. Boljše rezultate smo pričakovali v disciplini Big Air, škoda pa je, da sta odpadli kar dve tekmi v disciplini slopestyle. Bila je možnost, da bi eno nadomestili tukaj na Rogli, a je bilo premalo časa, da bi uspešno, tudi s finančnega vidika, izvedli tako tekmovanje. Bo pa najverjetneje Rogla prihodnje leto gostila svetovni pokal tako v slopestylu kot v paralelnih disciplinah (potrditev v aprilu na kongresu FIS, op. p.)."

Čeprav je večina z rezultati deskarske ekipe zadovoljna, pa so nekateri posamezniki pričakovali več. ''Z rezultati v letošnji sezoni nisem zadovoljen. Niso slabi, a sem pričakoval več. Do konca sezone je še nekaj tekem in upam, da bo bolje," je dejal Rok Marguč, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu osvojil dve medalji, najboljšo letošnjo uvrstitev pa je dosegel prav na zadnji tekmi v nemškem Sudelfeldu, kjer je bil v paralelnem veleslalomu peti. Dvakrat je na zmagovalne stopničke stopil Rok Flander, ki je bil tretji v Carezzi in Bad Gasteinu ter četrti v Jauerlingu: ''Z izkupičkom nisem zadovoljen, sem pa s trenutno formo, ki je boljša kot takrat, ko sem dosegal največje uspehe." Pozitivno presenečenje letošnje sezone je nedvomno Jernej Demšar, ki se je prebil v polfinale veleslaloma v Sudelfeldu in slaloma v Carezzi, obakrat pa končal na četrtem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu: ''To je moja najboljša sezona do sedaj, saj sem vidno napredoval. Želim si še stopničko višje." Žan Košir je delno zadovoljen, saj je v kvalifikacijah nekajkrat dosegel hitre čase, a odpovedal v izločilnih bojih. Manj zadovoljena sta Izidor Šušteršič in Jure Hafner, slednji je imel precej težav zaradi menjave opreme, slednja pa probleme dela tudi edini predstavnici v slovenski A reprezentanci Gloriji Kotnik.

''Z ekipo sem izredno zadovoljen. Dobro delamo na treningih in viden je velik napredek. Nekaj problemov imata Hafner in Kotnikova, sicer pa smo se, kar se tiče tekmovalnega dela, prebili v sam svetovni vrh. Dokazujemo, da se da s trdim delom tudi z domačim znanjem dosti narediti. Upam, da bomo dosegli tudi želeno zmago. Malo bo treba narediti na psihološki pripravljenosti pred finalnimi boji, pa bo," pa meni trener reprezentance Peter Kotnik, ki je zavrnil kritike o nehomogenosti v ekipi.

Deskarje alpskega sloga čaka naslednja tekma šele 22. februarja v kanadskem Stonehamu.

Ne spreglejte