SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Danes gre zares, v mešani štafeti Malijeva, Erženova, Bauer in Fak

2

termometer

Danes ob 17.15 se v Kontiolahtiju na Finskem začenja 37. svetovno biatlonsko prvenstvo V mešani štafeti bodo slovenske barve branili Andreja Mali, Anja Eržen, Klemen Bauer in Jakov Fak.

Na tekmi, na kateri je bila slovenska reprezentanca v zadnjih letih močna in je na prvenstvu leta 2012 v Ruhpoldingu osvojila srebrno odličje, torej ne bo obolele Teje Gregorin. Glavni trener reprezentance Uroš Velepec se je po včerajšnjem treningu odločil, da bo izkušeno 34-letno Ihanko v postavi nadomestila debitantka na svetovnih prvenstvih, 22-letna Anja Eržen.

Brez Teje Gregorin boja za visoka mesta najbrž ne bo

"Po tednu dni, ko bi se moral normalen prehlad že izpeti, je še vedno v slabem stanju. Proti gripi ne moreš nič, zanjo ni antibiotika. Bila je tudi dvakrat pri zdravniku in zdaj upamo, da bo pripravljena vsaj na drugi del prvenstva, kakšnih velikih tekmovalnih pričakovanj pa nimamo," je o zdravstvenem stanju Teje Gregorin pred odhodom na Finsko povedal Velepec.

Zdaj je torej že jasno, da najboljše slovenske tekmovalke na prvi tekmi prvenstva ne bo, tudi v nadaljevanju tekmovanja pa je njeno sodelovanje, s katerim bi bile sicer možnosti Slovenije v boju za boljšo kvoto za naslednjo sezono veliko boljše, vprašljivo. "Želimo si, da povsem ozdravi, tudi če letos ne bo več tekmovala. Bistveno je zdravje, saj je motivirana še za sezono ali dve. Na to ne moremo gledati kot na tragedijo, gre le za smolo. Priložnost bodo tokrat pač dobili mlajši," je še povedal Velepec.

V soboto prva posamična priložnost za Jakova Faka

Danes se torej slovenski kvartet najbrž ne bo vmešal v boj za odličja, zato pa bo že v soboto na posamičnem šprintu povsem drugače. Naš prvi adut za odličje Jakov Fak je namreč na Finsko pripotoval z visokimi ambicijami. "Podobno, kot če bi Tina Maze ali Peter Prevc pred takšnim tekmovanjem rekla, da njun cilj ni medalja, se tudi mi ne moremo pretvarjati. Imamo tekmovalca, ki jo je sposoben osvojiti, kar je nenazadnje tudi že nekajkrat dokazal, zato pač ne moremo blefirati, da gremo po šesto ali dvanajsto mesto," je o pričakovanjih glede Jakova Faka povedal glavni trener.

"Jasno je, da je njegov cilj bistveno višji kot pri preostalih v ekipi, če bo pa seveda hotel dobiti medaljo, pa bo moral narediti vse prav. Nekaj tekmovalcev se je skozi sezono malo umaknilo, ampak prihajajo nazaj, konkurenca bo zelo ostra. Kot na vsaki dirki v sezoni, ko se je boril za stopničke, se bo tudi tukaj," je dodal o prvem zvezniku reprezentance.

Pričakujejo se najboljši izidi sezone

Pa drugi? "Pri drugih si želimo najboljše uvrstitve v sezoni. Urška (Poje, op. p.) je letos dirkala na enem svetovnem pokalu in zasedla 80. mesto, seveda si želimo, da bi bila tukaj boljša. Za Andrejo (Mali, op. p.), če bo končno enkrat zadela tudi stoje, ob tekaški formi, ki jo je letos že pokazala, je imperativ dvajsetica, mogoče celo uvrstitev med prvih 15. Zagotovo je tega sposobna, če nastopi perfektno. Kar se Klemna (Bauerja, op. p.) tiče, je Kontioahti njegov teren, seveda, če bo naredil vse prav. Za Roka (Tršana, op. p.) smo veseli, da je sploh z nami in je dobra okrepitev za štafeto, med 60 se je že prebil, čas je, da naredi korak naprej … Mogoče se komu sliši čudno, ampak biatlon je tak šport, v katerem ne zablestiš čez noč. Je dolga pot in nanjo smo stopili. To pot bo treba opraviti, nekateri se bodo prebili na vrh, drugi pač ne," je končal Velepec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin