Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
10. 2. 2020,
10.35

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,16

5

Natisni članek

Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Zlata lisica Jeff Shiffrin svetovni pokal

Ponedeljek, 10. 2. 2020, 10.35

4 leta, 2 meseca

Čustveno sporočilo Mikaele Shiffrin: Ne vem, kam nas bo vodila pot

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,16

5

Mikaela Shiffrin | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Slab teden po smrti očeta Jeffa se je v čustvenem zapisu na družbenih omrežjih oglasila vodilna smučarka svetovnega pokala Mikaela Shiffrin, ob tem pa ni namignila, kdaj bi se lahko vrnila v karavano svetovnega pokala.

Pred enim tednom je zaradi poškodb glave ob delovni nezgodi v domačem Edwardsu v ameriški zvezni državi Kolorado v 66. letu starosti umrl Jeff Shiffrin, anestezist, zaposlen v bolnišnici ob vznožju smučišča v Vailu, ljubiteljski fotograf in oče najboljše smučarke svetovnega pokala Mikaele Shiffrin. Pokopali so ga pretekli petek, pogrebna slovesnost je potekala v družinskem krogu, svojci pokojnika pa so že pred tem sporočili, naj ljudje namesto cvetja raje darujejo denar dobrodelni organizaciji in smučarski zvezi.

"Vsakemu posebej se želimo zahvaliti za izkazovanje ljubezni in podpore. Hvala za vaše molitve, objeme in ljubezen ter spodbudne besede, ki so se resnično dotaknile jedra naše družine. Hvala tudi medijem za spoštovanje naše zasebnosti ter lepe besede o našem očetu in možu," je ob čustvenem videu, ki ga je objavila na družbenih omrežjih, zapisala Shiffrinova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We want to thank each and every one of you for the outpouring of love and support. Thank you for your prayers, for your hugs and love, and your words of encouragement that have truly touched our family to the core. To the media: our deepest gratitude for respecting our privacy and—most of all—thank you for your beautiful words about our father/husband. Your words keep us going. In lieu of flowers, we'd ask that you donate to the @usskiteam (donations.usskiandsnowboard.org) and the @alzassociation (alz.org): two non-profits that are hugely important to my family. Thank you to our family and friends for being here for us, but more importantly for being here for him. Lastly, we want to thank the Vail Valley community and the entire ski community for being so incredibly special and supportive. This sport we are so passionate about—this sport our father/husband was so passionate about—is an incredible source of healing...and the mountains offer overwhelming solace during this devastating time. We don’t know where we’ll go from here, but we know we will lean on each other and love each other more than ever. Aloha. - With Love, Mikaela, @eileenshiffrin, @taylorshiffrin and @kristioslund (Courtesy of Mikaela’s Team)

A post shared by Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin) on

"Ta šport, do katerega, tako kot naš oče in mož, gojimo močno strast, je neverjeten vir celjenja bolečin. Gore ponujajo veliko tolažbo v teh težkih trenutkih. Ne vemo, kam bomo šli od tod, vendar vemo, da se bomo naslonili drug na drugega in se imeli radi bolj kot kadarkoli prej. 'Aloha', z ljubeznijo," so se v čustvenem zapisu od Jeffa poslovili žena Eileen ter Mikaela in Taylor.

V zraku ob tem ostaja vprašanje, kdaj bi se vodilna smučarka svetovnega pokala lahko vrnila v tekmovalno areno. Ob koncu tedna je izpustila hitrostni preizkušnji v Garmisch-Partenkirchnu, naslednji tekmi svetovnega pokala pa bo gostila Kranjska Gora.

Američanka (1.225 točk) ima sicer v skupnem seštevku 145 točk prednosti pred Federico Brignone, še 189 točk manj pa ima na svojem računu Petra Vlhova.

Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec s "povsem korektno vožnjo" do najboljšega rezultata sezone
Andrea Massi
Sportal Andrea Massi kot odprta knjiga: boleče otroštvo, pot s Tino, družina
Pohorje
Sportal Hladna prha za Mariborčane
Žan Kranjec
Sportal "Avstrijci bi za Žana Kranjca skakali do stropa"
Družina shiffrin
Sportal Po družinski tragediji se Mikaela Shiffrin umika
Ne spreglejte