Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2019,
15.12

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Anamarija Lampič Anamarija Lampič Alenka Čebašek

Torek, 8. 1. 2019, 15.12

5 let, 3 mesece

Četudi ni bilo dvajseterice, zadovoljstvo med tekači

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Alenka Čebašek | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska reprezentanca v teku na smučeh je na kratkem postanku v domovini med tekmami svetovnega pokala strnila vtise po novoletni turneji. Tour de ski sta končali Alenka Čebašek na 21. mestu in Anamarija Lampič na 22., obe sta bili, tako kot vodstvo ekipe, zadovoljni z nastopom, tudi z napornim zaključnim vzponom na Alpe Cermis.

"Ta zaključek, to je posebna tekma, ne moreš zadihati niti za trenutek, le na koncu, ko pride slalom v cikcaku proti vrhu na vsaki strani ovinka za hip ... Predzadnja tekma v klasični tehniki, ki mi ne leži, in ta zadnja, na teh dveh sem veliko izgubila, vzeli sta mi boljši izid," je menila Čebaškova.

Anamarija Lampič | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

Tudi Lampičeva je prvič prišla do konca prvega vrhunca sezone: "Še vedno je težko, kljub dvema prespanima nočema po vzponu. Ta je brutalen. Ko je konec zime, gremo sicer včasih na Krvavec s smučmi, vendar ne v takem ritmu. Res je bilo težko in sem le gledala table, koliko je do konca, ko mi je postajalo vse bolj vroče."

Alenka Čebašek
Sportal Po brutalnem vzponu slavi Norvežanka, Čebaškova in Lampičeva v krogu redkih Slovenk

Lahko naredijo še korak naprej

Predsednik odbora za smučarske teke Simon Jan je pohvalil delo novega strokovnega vodstva na čelu z vodjem ekipe Nejcem Brodarjem. "Tri tekmovalke smo imeli v točkah pokala, v samem vrhu, kar se že dolgo ni zgodilo. Dve tekmovalki sta bili na vrhu Alpe Cermisa za lep konec novoletne turneje. Miha Šimenc se je uvrstil med najboljšo dvajseterico, ne le med dobitnike točk kot v prejšnjih sezonah. Izidi so se izboljšali, a lahko še naredimo kakšen korak naprej," je napovedal Jan.

"Moja želja pred novoletno turnejo je bila, da bi imeli dve tekmovalki med dvajseterico. To nam ni uspelo, a sta Čebaškova in Lampičeva dali zadnje atome moči od sebe in se cilju povsem približali. Po nekaj letih smo prišli na vrh Alpe Cermisa. Zelo dober je bil začetek z vso šesterico med točkami pokala v obeh sprintih," je dejal Brodar.

Simon Jan | Foto: Sportida Foto: Sportida

Anamarija Lampič bi počivala

Šimenc, ki je v skupnem seštevku pokala 64., je bil zelo zadovoljen, da je prišel v četrtfinale v sprintu na novoletni turneji in si nabral prepotrebnih izkušenj, Lampič pa je dejal, da je, kot običajno, navijal za svojo sestro Anamarijo, a upa, da bo prišel tudi njegov čas. Se bo pa moral kot specialist za klasično tehniko uveljaviti tudi v prosti.

Svetovni pokal se bo nadaljeval konec tedna v Dresdnu, kjer bosta v soboto posamična sprinta, v nedeljo pa še ekipna. Zato bo na pot potovala četverica fantov in prav toliko deklet; Alenka Čebašek, Katja Višnar, Eva Urevc in Vesna Fabjan, Anamarija Lampič pa bo tokrat prosta. Šimencu in Lampiču se bosta priključila Luka Prosen in Andrej Jenko. Brodar si želi, da bi se fantje dokazali tudi v ekipnem sprintu, dekleta pa lahko presenetijo z dobro uvrstitvijo.

Anamarija Lampič
Sportal Lampičeva izvrstna tudi v klasični tehniki, zmaga Norvežanki
Ne spreglejte