Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 1. 2014,
12.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alenka Čebašek Katja Višnar

Nedelja, 12. 1. 2014, 12.12

7 let, 12 mesecev

Čebaškova in Višnarjeva sedmi v ekipni konkurenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenki Alenka Čebašek in Katja Višnar sta na tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v češkem Novem Mestu v finalu ekipnega šprinta v klasični tehniki zasedli sedmo mesto.

Za zmagovalkama, prvo norveško vrsto (20:56,4) sta zaostali 35,4 sekunde. Druga je bila Finska (+3,8), tretja pa Rusija 2 (+4,5).

Prva slovenska uvrstitev v finale svetovnega pokala v klasični tehniki je spodbuden rezultat pred prihajajočimi olimpijskimi igrami, kjer bo na sporedu prav tako ekipni sprint v klasični tehniki.

Čebaškova in Višnarjeva sta v polfinalu osvojili 3. mesto v svoji skupini, kar je bilo dovolj za finale. Čebaškova je startala z štartno številko dve ter prvi krog predala na osmem mestu, Višnarjeva je znižala zaostanek za vodilno skupino in predala kot šesta. Sledil je tek na 6. in 7. mestu. V zadnji predaji je celo kazalo na 6. mesto, vendar je Višnarjeva v ciljni ravnini morala priznati premoč ameriške dvojice. Za Slovenkama so zaostale obe švedski štafeti, Nemke, Italijanke, Kanadčanke in Čehinje.

"Blejski dvojec v finalu, fenomenalno. Že to, da sva se uvrstili v finale v tako močni konkurenci, je odlično. Malo mi je žal šestega mesta, ker sem bila zelo blizu, poznalo se mi je, da sem vsak krog tekla zelo na roke, predvsem zaradi slabšega oprijema. Danes so imeli serviserji veliko dela z izbiro optimalnega oprijema, vendar sem sama imela sicer zelo hitre smuči, malo slabši oprijem, a je bilo to bolje," je povedala Višnarjeva.

"Od starta sem se pognala na polno, nisem želela taktizirati, vendar sem se očitno preveč zagnala in potem sem zadnjo polovico pretekla počasneje, sem v dobri formi in tudi počutim se močno," je še dejala Višnarjeva. Zadovoljna je bila tudi druga Slovenka Čebaškova: "Včeraj nisem vedela, kakšna je dejansko moja pripravljenost v klasiki, ker v tej tehniki nisem že nekaj časa tekmovala. Ob prvi predaji sem bila še nekoliko zadaj, kajti nisem še tako hitra, kot bi si želela, zadovoljna pa sem, da lahko držim stik ter da je moja vzdržljivost na visoki ravni. V štafeti moraš paziti, da ne pride do padca ali zloma palice."

Dvojec Rok Tršan in Luka Gostinčar sta z nastopom končala že v polfinalu, kjer sta osvojila 14. mesto, v končni razvrstitvi pa sta osvojila 27. mesto. Rusa Maksim Vilegšanin in Nikita Krijukov sta zmagala v finalu ekipnega sprinta. Norvežana Eldar Ronning in Eirik Brandsdal sta zaostala le da dve desetinki, tretja pa sta bila njuna rojaka Paal Golberg in Ola Vigen Hattestad (+1,7).

Slovenska karavana zapušča Nove Mesto z dobrimi občutki, zlasti obetata 11. mesto Višnarjeve v sprintu v prosti tehniki in današnje finale med dvojicami. Glede na današnji sestanek organizatorjev ter vodstva Mednarodne smučarske zvezes bo prihodnji teden znana usoda izvedbe svetovnega pokala v Szklarski Porebi.

Ne spreglejte