Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
24. 2. 2016,
12.44

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Hinterstoder Kranjska Gora pokal Vitranc Klemen Kosi Klemen Bergant Peter Pen Rok Perko Žan Kranjec Žan Kranjec

Sreda, 24. 2. 2016, 12.44

2 leti, 10 mesecev

Brez želene generalke za pokal Vitranc

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Medtem ko organizatorji pokala Vitranc čakajo na zeleno luč Mednarodne smučarske zveze, pa so morali slovenski smučarji trenažno bazo poiskati v Avstriji.

Zaradi drugega dela šolskih počitnic in zaključnih priprav proge za razširjeni pokal Vitranc, ki je prevzel še dodatni veleslalom iz Garmisch-Partenkirchna, se je pred tekmovalnim poligonom v Podkorenu za slovenske smučarje prižgala rdeča luč.

Ker bi se lahko na prihajajoče štiri veleslalome (po dva v Hinterstodru in Kranjski Gori) in domači slalom pripravljali le na trenažni progi pod vitranško sedežnico, je glavni trener ekipe za tehnični disciplini Klemen Bergant odredil umik v Reiteralm v Avstriji. Tam pod njegovo taktirko vadijo slalomisti Matic Skube, Žan Grošelj in Jakop Špik ter veleslalomist Žan Kranjec, pred katerim sta pravzaprav odločilna tedna sezone.

"Verjamem, da je nanju dobro pripravljen, a na progi, tako na treningih kot tudi na tekmah, deluje po načelu toplo-hladno," pravi trener Bergant, ki je drugi štartni mesti za veleslaloma ob koncu tedna prepustil trenerju ekipe za hitri disciplini Petru Penu.Ta bo v petek priložnost namenil Klemnu Kosiju, v nedeljo pa bodisi Kosiju bodisi Martinu Čatru.

Perko znova v ekipi

Sicer pa je tudi Pen bazo za priprave na trojni program v Hinterstodru našel pri severnih sosedih. Na trening v Obdach je povabil tudi Andreja Šporna, ki ne bo nastopil na superveleslalomski preizkušnji, in rekonvalescenta Roka Perka.

Ta se je po decembrski poškodbi v Val Gardeni že vrnil na smuči, z ekipo potoval v Chamonix, v začetku meseca pa bo nastopil na dveh tekmah FIS, po katerih bo jasno, ali bo kandidiral za nastop na svetovnem pokalu v Kvitfjellu.

Gorenjska smukača nista med kandidati za sobotni superveleslalomski nastop, na katerem bodo zanesljivo nastopili Kosi, Čater in prvi kandidat za vrhunsko uvrstitev Boštjan Kline. Za četrto mesto se bosta na treningu pomerila Mišel Žerak in Tilen Debelak.

Ne spreglejte