SiolNET. Sportal Zimski športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
ibu za zdaj ne razmišlja o spremembi koledarja

Brez sprememb v biatlonskem koledarju, vrhunec sezone na Pokljuki

0,01

termometer

Pokljuka
IBU za zdaj še ne razmišlja o spremembi koledarja sezone, katere vrhunec bo februarsko svetovno prvenstvo na Pokljuki. A do zime se stvari lahko še spremenijo. Foto: Sportida

Mednarodna biatlonska zveza (IBU) ne glede na aktualno stanje s koronakrizo vsaj zaenkrat ne razmišlja o spremembi tekmovalnega koledarja za novo sezono 2020/21. Osrednji dogodek sezone tako ostaja februarsko svetovno prvenstvo na Pokljuki (9. - 21.2.).

Seveda vodstvo IBU ne stoji križem rok in čaka na zimo, danes so na IBU potrdili, da preverjajo različne scenarije, da se bodo lahko odzvali na morebitne omejitve zaradi koronakrize. Na IBU poudarjajo, da bodo naredili vse, da bo udeležba na tekmah varna za vse vpletene.

Vsaj zaenkrat IBU vztraja pri svojem koledarju z uvodom v sezono na Finskem, Švedskem, Avstriji in Franciji, kjer so tekme načrtovane še v letošnjem letu. Natančno bodo situacijo pred prvo tretjino tekmovanj še enkrat preučili do konca septembra. Kasneje bo IBU sproti spremljala stanje in razvoj dogodkov.

Poglavitno vprašanje nove sezone bo bržkone prisotnost gledalcev na tekmovanjih, ki pomeni tudi enega od virov zaslužka za prireditelje. Vsaj zaenkrat prodaja vstopnic za večino prizorišč poteka nemoteno.

Preberite še:

Laura Dahlmeier Sportal Dahlmeierjeva se bo verjetno posvetila trenerski karieri Bloudkova velikanka Planica Sportal Oberstdorf daje pogum tudi Planici in Pokljuki Planica Letalnica bratov Gorišek Sportal Letalnica bratov Gorišek bo ogrožena, tudi Vikersund

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin