Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
18. 9. 2016,
10.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

svetovni pokal Bode Miller

Nedelja, 18. 9. 2016, 10.22

6 let, 6 mesecev

Bode Miller naj bi pot do zadnjih tekem iskal na sodišču

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Ameriški smučarski zvezdnik Bode Miller, kot vse kaže, vendarle še ni opustil misli, da bi v novi sezoni nastopil na tekmah svetovnega pokala in morda tudi na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu.

Bode Miller: še kdaj na tekmah svetovnega pokala? | Foto: Sportida Bode Miller: še kdaj na tekmah svetovnega pokala? Foto: Sportida

Ko je Bode Miller leta 2015 razdrl pogodbo z dotedanjim opremljevalcem smučmi Headom, je sklenil tudi dogovor, v katerem se je zavezal, da do leta 2018 na tekmah svetovnega pokala in svetovnega prvenstva ne bo nastopal na smučeh kakšnega konkurenčnega proizvajalca. Zdaj s svojimi odvetniki skuša na sodišču doseči neveljavnost tega dogovora.

V ozadju naj bi se skrival načrt, po katerem bi se nekdanji prvi smučar svetovnega pokala, ki bo prihodnji mesec dopolnil 39 let, v "beli cirkus" vrnil na smučeh ameriškega proizvajalca Bomber. Kot pravijo v njegovem taboru, je prihajajoča zima še zadnja priložnost za tekmovalno preizkušnjo na najvišji ravni.

Kaj bo s Hannesom?

Hannes Reichelt je moral na operacijo hrbta, zaradi česar je njegov začetek sezone pod vprašajem. Sezona se prične 23. oktobra v Söldnu, zaenkrat pa še ni jasno, kdaj se bo Avstrijec vrnil na bele strmine. Operacija je sicer potekala brez težav, Reichelt pa je o vnovičnih bolečinah začel tožiti po nedavnih pripravah v Čilu.

Šestintridesetletnega Salzburžana, svetovnega prvaka v superveleslalomu, so operirali na kliniki v Innsbrucku, čas okrevanja je zaenkrat neznan, prve hitre discipline pa bodo na sporedu konec novembra v ameriškem Lake Louisu. (STA)

Spoštovanja vredna kariera

Bližnja prihodnost ameriškega zvezdnika je torej, kot smo pri njem pravzaprav že vajeni, še naprej negotova. Kot na dlani pa je, da se bo, ko bo napočil ta trenutek, poslovil kot eden od velikanov alpskega smučanja. V svoji karieri, ki jo je v svetovnem pokalu začel že leta 1997, je namreč osvojil dva velika kristalna globusa in štiri male ter slavil zmago na 33 tekmah, pri čemer se lahko pohvali z zmagami v vseh disciplinah.

Zadnja Millejeva tekma (SP 2015) se je končala z grozljivim padcem. | Foto: Sportida Zadnja Millejeva tekma (SP 2015) se je končala z grozljivim padcem. Foto: Sportida

Blestel je tudi na velikih tekmovanjih, s katerih se je v ZDA, kjer so prav zaradi njega začeli smučanju posvečati nekoliko večjo pozornost, vrnil z enajstimi kolajnami. Med drugim je prejel tudi zlato olimpijsko odličje v Vancouvru, štirikrat pa je bil svetovni prvak.

V svetovnem pokalu je nazadnje nastopal leta 2014, nato pa zaradi zdravstvenih težav nastopil le še na svetovnem prvenstvu 2015 v Beaver Creeku.

Ne spreglejte