Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
15. 2. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

1

Natisni članek

Anže Lanišek Anže Lanišek Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Cene Prevc Jernej Damjan Jurij Tepeš Lahti 2017 Pjongčang 2018

Sreda, 15. 2. 2017, 17.00

6 let, 6 mesecev

Bo Janus spremenil ekipo za Lahti?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

1

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je pred časom že določil ekipo za nordijsko svetovno prvenstvo, a so zdaj karte spet odprte. Na vrata namreč trka Anže Lanišek, ki je bil v olimpijskem Pjongčangu izvrsten četrti.

Najboljši slovenski mož na zadnji tekmi svetovnega pokala na olimpijskem prizorišču v Pjongčangu je bil s četrtim mestom Anže Lanišek. Po prvi seriji je bil deseti, v drugo pa z najdaljšo daljavo dneva (139,5 metra) – identično je imel le Nemec Stephan Leyhe – napredoval na četrto mesto in izenačil rezultat kariere iz Nižjega Tagila.

"Skakalnica v Pjongčangu je podobna ruskim, na primer tistima v Čajkovskem in Nižjem Tagilu. Vsaki je malo podobna. Čez hrbtišče te prinese malo višje. Dodati sem moral še malo naskoka. Potem mi je steklo. V drugem delu moraš zelo dobro delati, da te odnaša naprej," je razlagal sredin slovenski junak.

Več pričakoval od Petra Prevca, Anže trka na vrata za svetovno prvenstvo v Lahtiju

Anže Lanišek je v Pjongčangu zelo razpoložen za skoke. Si bo v zadnjem hipu celo priskakal vozovnico za nordijsko svetovno prvenstvo? | Foto: Sportida Anže Lanišek je v Pjongčangu zelo razpoložen za skoke. Si bo v zadnjem hipu celo priskakal vozovnico za nordijsko svetovno prvenstvo? Foto: Sportida Z njegovim nastopom je bil vidno zadovoljen tudi glavni trener Goran Janus: "Seveda sem zelo vesel. Čestitke Anžetu! Moram reči, da je odskakal zelo lepo, zelo močno. Na tekmi so bili lepi pogoji. Kar se zadeva preostale, so svoje stope nekako stopnjevali. Res pa je, da sem več pričakoval od Petra (po prvi seriji deveti, na koncu 13., op. a.), zlasti glede na skoke, ki jih je kazal na treningu in v zadnjem obdobju."

Prvi mož stroke je pred časom že določil ekipo za nordijsko svetovno prvenstvo, ki se bo v Lahtiju začelo 22. februarja. Domen, Peter in Cene Prevc, Jurij Tepeš in Jernej Damjan so bili peterica, o kateri se je govorilo.

A mesta niso še povsem določena. Lanišek je namreč z dobrimi skoki začel trkati na vrata svetovnega prvenstva.

"O tem smo govorili že včeraj pred tekmo. V četrtek bo vse znano, ko je zadnji rok za oddajo končnih seznamov ekip. Anže je trenutno na njem, kakšen pa bo končni, bo torej znano jutri po tekmi," je povedal Janus.

Ne spreglejte