Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 3. 2014,
16.10

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
olimpijske igre

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 3. 2014, 16.10

8 let, 4 mesece

Bo Bjoergnova vztrajala do OI v Pjeongčangu 2018?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Najuspešnejša ženska na ZOI igrah doslej, norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen, je sporočila, da kljub 33 letom ne izključuje možnosti, da bo nastopila tudi na OI čez štiri leta v Pjoengčangu,

"Ljubim smučarski tek in ne izključujem možnosti, da bom imela motivacijo vse do Pjeongčanga," je časnik povzel besede tekmovalke, ki je že podpisala novo štiriletno sponzorsko pogodbo.

Norvežanka je ob tem povedala, da trenutno še ne načrtuje družine. Kot pravi, ima partnerja, ki ji pusti početi vse tisto, kar si najbolj želi. Sama pravi, da bo smučarski tek opustila, ko ne bo več imela 100-odstotne motivacije. "Z 90 odstotki v tem poslu ni uspeha," je še dejala tekmovalka, ki bo konec tedna v Falunu poskušala osvojiti kristalni tekaški globus na sklepni postaji svetovnega pokala.

Bjoergnova je v Sočiju osvojila tri zlate medalje. Skupaj ima zdaj v zbirki šest olimpijskih naslovov, tri srebrne in eno bronasto medaljo, s čimer je najuspešnejša športnica na zimskih igrah, absolutno pa sta pred njo njena rojaka biatlonec Ole Einar Bjoerndalen in smučarski tekač Bjoern Daehlie.

Ne spreglejte