SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Biatlonci večinoma zdravi in dobro razpoloženi na SP, izjema je Teja Gregorin

3

termometer

Slovenska biatlonska reprezentanca se v ponedeljek odpravlja na Finsko, kjer se bo na SP v Kontiolahtiju od 5. do 15. marca bojevala za odličja. Zbolela pa je naša najboljša tekmovalka Teja Gregorin.

Gregorinova je zaradi nekoliko hujše gripe, ki jo je prikovala v posteljo, izpustila tudi današnjo novinarsko konferenco, ki so jo biatlonci pripravili pred odhodom na sever Evrope, vodstvo reprezentance ves čas spremlja njeno stanje, obstaja pa bojazen, da do začetka svetovnega prvenstva ne bo pripravljena. "Upamo, da bo Teja vsaj do tekme štafet, mogoče že za posamično preizkušnjo v takšnem stanju, da bo lahko resno tekmovala. Sicer ne na takšni ravni kot na olimpijskih igrah, ampak vseeno," je o Gregorinovi povedal glavni trener reprezentance Uroš Velepec.

Na Finsko potujejo Teja Gregorin (morda nekoliko pozneje kot ostali), Andreja Mali, Anja Eržen in Urška Poje ter Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Lenart Oblak in Rok Tršan. Zaradi bolezni Gregorinove bo slovenska reprezentanca oslabljena tudi na prvi tekmi prvenstva, preizkušnji mešanih štafet, v kateri je pred tremi leti na prvenstvu v Ruhpoldingu osvojila srebrno odličje.

"V Sloveniji so trenutno trije športniki, ki lahko zmagajo na vsaki tekmi"

"Zdravstveni karton je bil letos res poln, skoraj ni tekmovalca, ki se v tej sezoni ni spopadel s kakšno poškodbo ali boleznijo. Najbolj sveži sta počena mečnica Petra Dokla in še vedno okreva, pa težave Lenarta Oblaka s čevljem, ki je moral izpustiti nekaj treninga. Vsi drugi razen Teje pa so zdaj v dobrem stanju," je še povedal Velepec, ki kljub težavam od prvenstva pričakuje veliko, predvsem seveda zaradi odličnega Jakova Faka: "Seveda, gremo po medaljo. Ta trenutek so v Sloveniji trije športniki, ki lahko na vsaki tekmi zmagajo. To so Tina Maze, Peter Prevc in Jakov Fak. Oni lahko zmagajo tudi takrat, ko njihovi tekmeci nastopijo dobro, ni jim treba čakati na napake tekmecev."

Želje po medalji ne skrivajo

"Rezultatska nihanja skozi sezono so bila deloma tudi posledica raznih bolezni in poškodb," je Velepcu prikimal vodja reprezentance Matej Oblak: "Veseli pa nas, da je Jakovu kljub temu, da je bil bolan okoli novega leta, uspelo obdržati visoko formo in ni občutil večjih posledic. Na prvenstvo potujemo z visokimi pričakovanji, če bodo tekmovalci tekli in streljali brezhibno, seveda pa ne skrivamo, da je želja osvojitev medalje. Zagotovo jo lahko osvoji Jakov, mogoče se ji ob dobrem nastopu lahko približa tudi Klemen, malo pa smo hendikepirani zaradi Teje, posledično žal tudi v mešani štafeti ne bomo nastopili v najmočnejši postavi. Za cilj smo si postavili tudi dve uvrstitvi med najboljših deset in dve med najboljših 20, cilj moške in mešane štafete pa je vsaj osmo mesto. Če bomo ponovili šesto mesto z lanskih olimpijskih iger, pa je še toliko bolje." Na Finsko se tekmovalke in tekmovalci, kot že rečeno, podajajo v ponedeljek. "Servis gre na pot že nekoliko prej, preostali pa se bomo na pot podali v ponedeljek v dveh odpravah, saj so letalske linije proti Finski v teh dneh zabasane. Eni gredo že zjutraj, druga skupina nekoliko pozneje, ampak računam, da bomo popoldne že vsi na prizorišču, in upam, da tudi že na snegu," je še povedal Velepec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin