Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2013,
22.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Teja Gregorin Klemen Bauer biatlon

Sreda, 27. 2. 2013, 22.52

8 let

Biatlonci se vračajo v ritem svetovnega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Začenja se zadnja tretjina biatlonske sezone, karavana se je že preselila na legendarni Holmenkollen pri norveški prestolnici Oslo, kjer bodo ta konec tedna tri zanimive tekme.

Že v četrtek se bodo na šprinterski preizkušnji pomerili biatlonci, slovenske barve pa bo zastopal četverec Jakov Fak, Klemen Bauer, Peter Dokl in Janez Marič.

Če lahko od Faka pričakujemo zgolj nadaljevanje izvrstne sezone, ki jo je na nedavnem svetovnem prvenstvu kronal z bronastim odličjem, nadaljevanje sezone s posebnim optimizmom pričakuje Bauer. Ihanec je namreč prav na zadnji tekmi SP pokazal največ in očitno spet našel pravo formo. "Na tej tekmi nisem imel kaj izgubiti, šel sem napadalno pa obenem sproščeno. Dobro mi je šlo, po tem pa se mi je zgodil že ničkolikokrat viden scenarij," se je spomnil Ihanec, ki v tej sezoni blesti v smučini, a venomer zataji na strelišču. "Dva zgrešena strela na vsakem postanku je moj trenutni domet. Leže sem čez 85-odstoten, leže na žalost le 60, kar je zagotovo premalo za dober rezultat. Moje težave so oprijemljive, reševanja pa se lotevam sistematično, tudi s pomočjo psihologa. Čez noč se ne da nič, to je dolgotrajen proces," pojasnjuje tekmovalec, ki se lahko, če se mu seveda posreči dober strelski nastop, uvršča med najboljšo deseterico.

"Komaj čakam tritedensko turnejo, dolge pavze mi ne ustrezajo," pa je bila takoj po prihodu z Novega Mesta nestrpna Teja Gregorin, ki jo skupaj z Andrejo Mali šprinterska tekma v norveškem smučarskem svetišču čaka v petek, in tudi Gregorinova je bila s prvenstvom na Češkem pretežno nezadovoljna, pravo formo in najboljši individualni rezultat pa dosegla prav na zadnji tekmi.

"Zadnja tekma je bila takšna, kot bi morala biti že prva. Že na prvi tekmi sem želela uvrstitve med deseterico in bi bilo nato vse lažje. Pri meni je tako, da se mi forma stopnjuje. Res se je, a žal od 39. mesta navzgor. Nisem ravno zadovoljna s prvenstvom, a na koncu koncev se je vse izšlo u redu, tisto osmo mesto je bilo obliž na rane. Nekaj dobrih stvari se je zgodilo že prej, na mešani štafeti je bil dober strelski nastop, na ženski štafeti v celoti dober nastop, a to ni bilo to, tudi na individualnih tekmah sem si želela boljših uvrstitev," pravi tekmovalka, ki bo poskušala v finišu sezone vseeno poseči po višjih mestih, njen trener Uroš Velepec pa ob tem dodaja: "Teja se bo morala odločiti, ali želi zmagovati ali biti le dobra. Za zmage in uvrstitve na stopničke bo morala namreč tvegati precej več."

Ne spreglejte