Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
4. 3. 2020,
15.21

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

2

Natisni članek

Gorazd Bertoncelj Peter Prevc Peter Prevc Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek Domen Prevc Anže Semenič Žiga Jelar svetovno prvenstvo v poletih Planica 2020

Sreda, 4. 3. 2020, 15.21

4 leta, 1 mesec

Bertoncelj jasen glede menjav v skakalni ekipi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

2

Gorazd Bertoncelj | Glavni trener Gorazd Bertoncelj je z ekipo že na Norveškem in je s skakalci opravil dodaten trening kar v Lillehammerju. | Foto Vid Ponikvar

Glavni trener Gorazd Bertoncelj je z ekipo že na Norveškem in je s skakalci opravil dodaten trening kar v Lillehammerju.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska skakalna reprezentanca se je po Lahtiju preselila na Norveško, kjer naše orle čaka RAW Air turneja. Kot je razbrati iz besed slovenskega trenerja Gorazda Bertonclja, naj bi trenutna šesterica tudi zaključila sezono.

Do konca svetovnega pokala v smučarskih skokih je le še norveška RAW Air turneja, ki se bo začela konec tega tedna v Oslu in končala 15. marca na letalnici v Vikersundu.

Slovenska reprezentanca se je po Lahtiju odpravila kar na Norveško na trening v Lillehammer, ki bo gostil drugo tekmo norveške turneje, saj so se želeli izogniti nevšečnostim zaradi koronavirusa.

Prvi mož stroke Gorazd Bertoncelj je na Norveško odpeljal šesterico, saj Slovenija v zadnji periodi nima možnosti nastopanja s sedmimi skakalci, kot je bilo to na prejšnjih tekmah.

Planica Letalnica bratov Gorišek
Sportal Planici in Letalnici bratov Gorišek so prižgali zeleno luč

Tako bo na naslednjih tekmah računal na dobre skoke Petra Prevca, Anžeta Laniška, Timija Zajca, Domna Prevca, Anžeta Semeniča in Žige Jelarja.

In videti je, da bodo prav ti končali tudi sezono. "Načrt je, da vseh šest skače do konca. Majhna verjetnost je, da bi prišlo do spremembe. Načeloma o tem ne razmišljamo," je iz Lillehammerja sporočil Bertoncelj.

Timi Zajc je v igri za mali kristalni globus v poletih, prav tako pa bo med osrednjimi slovenskimi aduti za svetovno prvenstvo v poletih v Planici. | Foto: Sportida Timi Zajc je v igri za mali kristalni globus v poletih, prav tako pa bo med osrednjimi slovenskimi aduti za svetovno prvenstvo v poletih v Planici. Foto: Sportida

Glede na to, da bo letalnica Vikersund generalka za svetovno prvenstvo v poletih, lahko pričakujemo, da bo omenjena šesterica nato dobila tudi možnost nastopanja v Planici. Na treningu na Letalnici bratov Gorišek lahko sicer nastopi šesterica, v kvalifikacijah nato peterica, na tekmi pa štirje najboljši.

Ali to pomeni konec sanj za letalca Jurija Tepeša, da bi nastopil pred domačimi navijači na svetovnem prvenstvu v dolini pod Poncami, bomo videli v naslednjih dneh. Vrata bi se mu lahko odprla, če bi kdo padel v formi.

Peter Prevc
Sportal Pri skakalcih brez bojazni za preplah
Ne spreglejte