Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
7. 10. 2019,
10.56

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

1

Natisni članek

Sölden Marcel Hirscher Marcel Hirscher Katharina Liensberger Anna Veith

Ponedeljek, 7. 10. 2019, 10.56

4 leta, 6 mesecev

PRED ZAČETKOM NOVE SEZONE

Anna Veith brez prve tekme, njena rojakinja pa brez čevljev

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

1

Anna Veith | Anna Veith je na pragu (nove) vrnitve v svetovni pokal. | Foto Sportida

Anna Veith je na pragu (nove) vrnitve v svetovni pokal.

Foto: Sportida

Rekonvalescentka Anna Veith je odpovedala nastop na uvodnem veleslalomu nove sezone svetovnega pokala. Vprašanje pa je, ali bo v Sölden pripotovala njena mlajša reprezentančna sotekmovalka Katharina Liensberger. Razlogi so povsem različni.

V avstrijski reprezentanci je letos živahno kot že dolgo ne. Za največji vihar je poskrbel Marcel Hirscher, ki je naznanil konec uspešne kariere. Poleg osemkratnega zaporednega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala je tekmovalne smuči v kot postavil tudi Philipp Schörghofer. Poslovil se je tudi dolgoletni športni direktor Hans Pum. Znova ni šlo niti brez zdravstvenih težav. Tako sta se s priprav na južni polobli s poškodbami vrnili Stephanie Brunner in Elisabeth Kappaurer.

Katharina Liensberger ima težave s smučarskimi čevlji. | Foto: Sportida Katharina Liensberger ima težave s smučarskimi čevlji. Foto: Sportida "Bosa" Katharina Liensberger

V zelo neugodnem položaju pa se je znašla Katharina Liensberger, ki je lani navdušila s prebojem med elitno slalomsko sedmerico in vključitvijo v veleslalomsko prvo jakostno skupino. Poleti se je namreč odločila za zamenjavo proizvajalca smuči. Z Rossignola je presedlala na Kästle. Nato pa se je zapletlo. Manj kot tri tedne pred prvo tekmo 22-letna Avstrijka še nima opremljevalca smučarskih čevljev. Pri Rossignolu ji nočejo ponuditi pogodbe, saj bi jih zanimal le celoten paket. Omahljivi pa so bili tudi pri Dalbellu, saj dvomijo o kompatibilnosti s Kästlejem. 

Anna Veit se bo vrnila v Severni Ameriki

Liensbergerjevi zdaj voda že pošteno teče v grlo. Težav z opremo pa nima Anna Veith, ki že vrsto let uspešno sodeluje s Headom. Kot eden najbolj znanih obrazov tega proizvajalca je ob 15 zmagah v svetovnem pokalu osvojila dva velika kristalna globusa ter postala svetovna in olimpijska prvakinja. Uspehov bi bilo vsekakor še več, če se ne bi v zadnjih treh letih znašla v primežu poškodb. Nazadnje se je poškodovala januarja, ko si je na treningu veleslaloma v Pozzi di Fassa strgala kolenske vez. Po rehabilitaciji je pripravljena na vrnitev, a še ne v Sölndu, kjer se bo nova sezona začela že 26. oktobra, temveč na severnoameriški turneji.

Mikaela Shiffrin
Sportal Mikaela Shiffrin zdaj sama na osrednjem odru
Meta Hrovat
Sportal Do prve zmage še pred prvim snegom
Ilka Štuhec
Sportal "Če si kdo želi, naj se ubada z menoj. Jaz se z drugimi ne bom."
Ne spreglejte