Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
10. 10. 2015,
11.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anna Fenninger

Sobota, 10. 10. 2015, 11.25

7 let, 12 mesecev

Anna Fenninger z modne brvi na ledenik

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav si je morala privoščiti dvotedenski smučarski premor, pa avstrijska smučarska zvezdnica Anna Fenninger napoveduje nastop na prvi tekmi svetovnega pokala v Söldnu.

Ob robu priložnostne modne revije v Salzburgu, na kateri so se avstrijski alpski smučarji predstavili javnosti pred bližajočo se sezono 2015/16, je dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Anna Fenninger vnovič pomirila svoje navijače. Šampionka s Solnograškega, ki je dokazala, da ji tudi modna brv ni povsem tuja, je sicer priznala, da v tem mesecu zaradi septembrskih težav s kolenom še ni stala na snegu. Toda zadnji sklop kondicijske vadbe je opravila brez bolečin, tako da v prihodnjem tednu načrtuje vrnitev na enega od avstrijskih ledenikov ter zaključni trening pred prvo tekmo svetovnega pokala.

Pomembna, a ne edina

Ledenik Rettenbach nad Söldnom, na katerem imajo zadostne količine snega, bo tradicionalno veleslalomsko odprtje nove sezone gostil čez natančno dva tedna (24. 10.). Fenningerjeva bo tam začela braniti veliki kristalni globus, obenem pa se bo na zahtevno ledeniško progo vrnila kot lanskoletna zmagovalka. Na najvišji stopnički ji je pred letom z identičnim časom družbo delala Američanka Mikaela Schiffrin. Letos pa … "Veselim se začetka sezone. Sem dovolj samozavestna. Söldenska tekma je pomembna, ni pa edina v sezoni," odgovarja 26-letna olimpijska in svetovna prvakinja.

Z mislijo na geparde

Najboljša smučarka svetovnega pokala v zadnjih dveh sezonah se bo v Söldnu predstavila tudi z novim pokroviteljem, z znamenito Milkino čelado, ki je v zadnjih letih postala tudi eden od zaščitnih znakom virtuoznega smučarskega niza Tine Maze. Še pred tem pa bo svojim navijačem v sodelovanju s podjetjem Pepe Jeans ponudila tudi kolekcijo oblačil. Ta korak je tesno povezana tudi z njenim dolgoletnim delovanjem na področju zaščite živali. Avstrijka je namreč ambasadorka fundacije za zaščito gepardov. Pet evrov od vsakega prodanega artikla kolekcije "Fenninger-Jeans" bo namreč namenjen omenjeni organizaciji.

Ne spreglejte