Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
26. 2. 2016,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maja Vtič Špela Rogelj Katja Požun Urša Bogataj Urša Bogataj Eva Logar

Petek, 26. 2. 2016, 11.34

8 let

Ali se bo za skakalke sezona predčasno končala?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ta konec tedna bodo smučarske skakalke nastopale kot fanti v Almatiju, ni pa še jasno, kaj bo z zaključkom svetovnega pokala, saj v Romuniji zaradi pomanjkanja snega tekem zagotovo ne bo.

Razmere v Rasnovu v Romuniji, kjer so ta teden na hitro pod streho pospravili skakalne tekme na mladinskem svetovnem prvenstvu, zmanjkuje snega, zato tam prihodnji konec tedna ne bo tekem ženskih skokov.

Ker je Rasnov načrtovan kot zadnje prizorišče v sezoni, so se odgovorni pri ženskih skokih že vrgli v iskanje morebitne zamenjave, saj ne bi radi sezone zaključili že v nedeljo Almatiju. Velika želja trenerjev je bila, da bi Planica gostila zadnji tekmi na Bloudkovi velikanki, vendar je ta ideja padla v vodo. Omenjata se Japonska in Finska.

Rogljeva od Slovenk najbolje, blesteli sta vodilni v svetovnem pokalu

Slovenske skakalke pa so bile danes na delu v Almatiju in se niso povsem proslavile. V toplem vremenu (živo srebro se je povzpelo čez 15 stopinj) je imela od naših najboljši dosežek pri drugem treningu Špela Rogelj, ki se je lahko pohvalila s šestim rezultatom (86 metrov).

Naša najboljša skakalka v tej zimi Maja Vtič je imela nekaj težav z napravo, saj je imela 22. in 24. rezultat. Katja Požun, ki je v Almatiju na tekmah poletnega grand prixa že dvakrat stala na drugem mestu, je imela 12. in 24. rezultat, Urša Bogataj je bila 18. in 17, Eva Logar pa 17. in 26.

Če bodo naša dekleta na sobotni in nedeljski tekmi hotela konkurirati za višja mesta, bodo morala nekoliko stopiti še na plin.

V obeh serijah je bila najboljša avstrijska veteranka Daniela Iraschko-Stolz (92,5 in 97,5 metra), obakrat pa se je za njo uvrstila japonska šampionka Sara Takanaši (91 in 97 metrov).

Jasno je že, da je slednja že osvojila veliki kristalni globus in da bo Maja Vtič sezono najverjetneje končala kot tretja najboljša skakalka, kar je velik uspeh za slovensko žensko skakanje.

Ne spreglejte