Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2020,
20.56

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

OP ZDA US Open Tamara Zidanšek

Sreda, 26. 8. 2020, 20.56

3 leta, 8 mesecev

Zidanškova ne bo nastopila na OP ZDA, niti Nišikori

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Tamara Zidanšek | Tamara Zidanšek izpušča OP ZDA. | Foto Reuters

Tamara Zidanšek izpušča OP ZDA.

Foto: Reuters

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek ne bo nastopila na drugem grand slamu sezone na OP ZDA, so sporočili na uradni spletni strani tekmovanja. Konjičanka trenutno zaseda 73. mesto na lestvici WTA, po odpovedi Polone Hercog (47. na lestvici WTA) pa bo v New Yorku od Slovenk nastopila le Kaja Juvan (112.).  Manjkal bo tudi Kei Nishikori. Japonec je na svoji spletni strani zapisal, da se ne čuti dovolj pripravljenega, da bi se po poškodbi vrnil ravno na turnirju velike četverice, kjer so dvoboji daljši.

Zidanškova je nazadnje na turnirjih WTA nastopala v Pragi, kjer je med posameznicami izgubila v osmini finala proti Kanadčanki Eugenie Bouchard. V konkurenci dvojic pa je skupaj z Nizozemko Arantxo Rus v Pragi izgubila v polfinalu.

Pred tem je nastopala še v Palermu, kjer sta z Nizozemko dobili turnir med dvojicami, med posameznicami pa je 22-letna slovenska igralka izpadla v prvem krogu.

Na grand slamu v New Yorku bosta od Slovencev med posamezniki nastopila Aljaž Bedene pri moških in Kaja Juvan pri ženskah. Med dvojicami ima nastop zagotovljen Andreja Klepač.

Kei Nishikori, sicer 31. tenisač lestvice ATP, je imel v načrtu igranje na mastersu, ki so ga organizatorji prestavili iz Cincinnatija v New York, da bi se ustrezno pripravil na OP ZDA, a je bil pozitiven na testiranju na covid-19, zaradi česar je moral izpustiti edini turnir serije ATP pred drugim grand slamom sezone.

Drugo testiranje Japonca je pokazalo, da je negativen, a 30-letni nekdanji finalist OP ZDA je vseeno odpovedal nastop v New Yorku.

"Z veseljem lahko sporočim, da sem negativen na novi koronavirus, vseeno pa sem se skupaj s strokovnim štabom odločil, da letos izpustim turnir v New Yorku. Nespametno bi se bilo vrniti ravno na dvobojih na tri dobljene nize," je sporočil Nishikori.

Ne spreglejte