Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 8. 2015,
16.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Portorož Grega Žemlja

Četrtek, 13. 8. 2015, 16.07

8 let

Žemlja v polfinalu Portoroža, Radinskega ustavil Vianni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na ATP Challengerju v Portorožu je slovenski teniški igralec Aljaž Radinski obtičal v četrtfinalu, Grega Žemlja pa se je po trdem boju le prebil v polfinale.

Danes so bili v Portorožu na sporedu četrtfinalni obračuni. Peti nosilec, Slovak Norbert Gombos, si je že priboril polfinale. V četrtfinalu je v treh nizih premagal Rusa Jevgenija Donskoja in se bo v polfinalu pomeril z Italijanom Luco Vannijem, ki je povozil našega Aljaža Radinskega. Šesti nosilec portoroškega turnirja je mladega Slovenca izločil s 6:2 in 6:0.

Radinski: Portorož zapuščam z visoko dvignjeno glavo Kljub porazu slovenski reprezentant presrečen zapušča slovensko obalo. Kot povabljenec je pripravil dve prvovrstni presenečenji in uspeha kariere; do četrtfinala se je prebil z zmagama proti igralcema, ki sta na lestvici ATP uvrščena skoraj tisoč mest višje.

"To je bila zame neverjetna izkušnja in velika spodbuda za naprej. Danes proti Vanniju sem čutil utrujenost, saj doslej še nikoli nisem igral treh dvobojev v štirih dneh proti tako močnim igralcem. Portorož zapuščam z visoko dvignjeno glavo in se že veselim naslednjih nastopov na turnirjih futures, na katerih odslej ne bom več igral v kvalifikacijah," je dejal Radinski.

Za uvrstitev v četrtfinale je Radinski, ki je bil pred turnirjem šele 1167. igralec na svetu, prejel 1245 evrov in 15 točk, ki ga bodo na novi razpredelnici popeljale blizu 800. mesta.

Žemlja po trdem boju med štiri najboljše Drugi nosilec, Italijan Paolo Lorenzi, je pokleknil pred Aleksandrom Kudrjavcevom. Rus je zmagal s 6:4, 1:6 in 6:1. Prvi slovenski lopar na letošnjem portoroškem teniškem spektaklu, Grega Žemlja, pa je v treh izenačenih nizih opravil z osmo postavljenim igralcem turnirja na Obali, Mirzo Bašićem iz BiH. Žemljo čaka polfinalni obračun s Kudrjavcevom.

Žemlja je bil po zmagi proti odličnemu Bašiću, ki je trenutno v življenjski formi in ki je samo v zadnjih dveh mesecih izboljšal svojo uvrstitev na lestvici ATP za skoraj sto mest (147.), zelo zadovoljen. Pokazati je moral svoj najboljši tenis, na ravni iz leta 2013, ko je prišel do slovenske rekordne uvrstitve na lestvici ATP (43.).

"Zelo sem zadovoljen s svojo igro, predvsem pa spoznanjem, da nimam več težav z igranjem treh nizov. Ni bilo lahko, saj je tekmec na trenutke igral vrhunsko, vendar sem vztrajal do konca in uspel. Veliko mi pomeni vzpodbuda s tribun. Res je užitek igrati pred tako številno domačo publiko in upam, da se bo v petek zvečer na tribunah zbralo še več gledalcev," je po dvoboju povedal Žemlja, ki je za zmago potreboval dve uri in 25 minut.

Z uvrstitvijo v polfinale si je Žemlja že zagotovil 29 točk za lestvico ATP, s katerimi bo naredil nov korak proti najboljšim. Že v ponedeljek se mu obeta uvrstitev okoli 250. mesta, seveda če ne bo nadaljeval svojega pohoda po Portorožu. Glede na igro in pripravljenost ne bi bilo nič nenavadnega, če bi v soboto zvečer pokal na 42.500 evrov vrednem turnirju še tretjič zapovrstjo dvignil Slovenec. Premierno izvedbo je dobil Žemlja, lani pa je zmagal Blaž Kavčič.

Ne spreglejte