Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
3. 12. 2015,
15.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković ATP

Četrtek, 3. 12. 2015, 15.55

8 let

Z Đokovićem govori v nemščini, da ga drugi ne razumejo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čeprav je bilo o Novaku Đokoviću in Borisu Beckerju povedano že veliko, pa legendarni Nemec v svojih intervjujih vedno pove kaj novega in zanimivega.

Novak Đoković in Boris Becker sodelujeta od leta 2013 in mnogi so menili, da se njuna zgodba ne bo dobro končala. A glavna akterja sta v letošnji sezoni vsem zaprla usta, potem ko je imel srbski teniški zvezdnik za seboj izjemno sezono. Mnogi menijo, da jo bo zelo težko ponoviti.

Novak mi je dal čas

Becker priznava, da komunikacija med njima sprva ni tako delovala, kot bi morala. "Na začetku me je poslušal, a me ni razumel. Vendar mu je uspelo preskočiti to oviro. Imela sva nekaj težav, pozneje sem se pogovoril z njegovo ekipo in veliko smo delali na tem. Nole mi je dal čas. Bil je zelo odprt za nove stvari in mislim, da je to največji uspeh."

Najmlajši zmagovalec Wimbledona je v Novakovo igro vnesel kar nekaj novosti, ki jih je prvi igralec sveta s pridom izkoristil. Becker poudarja, da ni odvisno vse od njega, ampak je prav tako veliko odvisno tudi od igralca, kako dojema napotke trenerja. "Že pred tem sem bil igralec in pri svojih 48 letih lahko dajem prave nasvete."

Ne bi kar tako menjal ekipe

S svojimi bogatimi izkušnjami Becker med turnirji uporabi marsikatero zvijačo. "Ko sva sama, komunicirava v angleščini, vendar ko sva v garderobi z drugimi igralci, potem govorim v nemščini, saj večina igralcev ne razume, kaj mu razlagam."

Boris in Novak se razumeta tudi zunaj igrišča. "Novak je zelo prijeten fant. Pogovarjava se o mnogih stvareh, kot so politika, gospodarstvo in o drugih športih. Veliko časa preživiva skupaj. Skupaj sva na treningih, kosilu, večerji … Pomembno je, da se lahko pogovarjaš o različnih stvareh," je povedal legendarni Nemec, ki priznava, da bi težko treniral drugega igralca, četudi bi dobil ponudbo Federerja, Nadala ali Murrayja. "Sem poštena oseba in ne bi želel zamenjati ekipe, da bi pomagal nasprotniku, čeprav verjamem, da lahko vsakomur pomagam. Ne bi bil dober trener, če ne bi bil prepričan o tem," je še za Die Welt povedal Becker.

Ne spreglejte