Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2024,
21.00

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Natisni članek

Jelena Ostapenko Elina Svitolina Ana Kalinskaja Jelena Ribakina Grand Slam tenis Wimbledon

Ponedeljek, 8. 7. 2024, 21.00

2 meseca, 4 tedne

Wimbledon (WTA), 8. dan, osmina finala

Ribakina v četrtfinale po predaji, Svitolina v solzah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
Wimbledon Jelena Ribakina | Jelena Ribakina si želi na Wimbledonu iti vse do konca. | Foto Reuters

Jelena Ribakina si želi na Wimbledonu iti vse do konca.

Foto: Reuters

Naslednji dve četrtfinalistki grand slama v Wimbledonu sta Jelena Ribakina in Elina Svitolina. Prva je ob izidu 6:3 in 3:0 napredovala po predaji Ane Kalinskaje, druga pa je v osmini finala s 6:2, 6:1 premagala Xinyu Wang. Kot zadnji dve pa sta si preboj med osem najboljših priigrali Jelena Ostapenko in Barbora Krejčikova.

Wimbledon Novak Đoković
Sportal Đoković se je poigral z Runejem, Fritz izločil Zvereva

Ana Kalinskaja zaradi poškodbe ni mogla nadaljevati z igro. | Foto: Reuters Ana Kalinskaja zaradi poškodbe ni mogla nadaljevati z igro. Foto: Reuters Jelena Ribakina je odprla ponedeljkovo dogajanje na osrednjem igrišču in kot četrta nosilka upala, da bo nadaljevala svojo pot do drugega naslova v Wimbledonu. Tekma med Kazahstanko in Rusinjo Ano Kalinskajo bi lahko bila zelo napeta, saj obe igralki veljata za izjemno talentirani in sta pripravljeni storiti vse, da bi zmagali. A je bil dvoboj ob izidu 6:3 in 3:0 v korist Ribakine končan že po 51 minutah. Kalinskaja je zaradi poškodbe predala. Kazahstanska je tako na svojem 20. dvoboju v All England Clubu zmagala še osemnajstič. "Upam, da grem lahko do konca," na lovoriko cilja Ribakina, ki je kot četrta nosilka najvišje postavljena igralka, ki je ostala v konkurenci, in edina, ki je že slavila v Wimbledonu. 

Jelena Ribakina | Foto: Reuters Jelena Ribakina Foto: Reuters Kalinskaja, ki jo je vnovič spremljal njen partner in številka ena svetovnega tenisa, Italijan Jannik Sinner, je sicer dobro začela, toda po sedmih igrah zahtevala zdravniški odmor zaradi težav z desno roko. Po 12 igrah pa je tekmici predala dvoboj. "Nikakor ni to način, na katerega sem si želela končati dvoboj. Ana je izjemna igralka in vem, da je trpela zaradi nekaj poškodb. Želim ji hitro okrevanje," je dejala Ribakina in dodala: "Ne čutim pritiska. Vsaka tekmica je težka in vem, da moram vedno igrati na najvišji ravni. Veseli me, da lepo napredujem na turnirju."

Svitolina igrala s črnim trakom

Elina Svitolina  | Foto: Reuters Elina Svitolina Foto: Reuters Ribakina bo v četrtfinalu igrala proti Ukrajinki Elini Svitolini. Enaindvajseta nosilka je v osmini finala gladko s 6:2 in 6:1 odpravila Kitajko Wang Xinyu. Svitolina je med dvobojem nosila črn trak zaradi ruskega napada na bolnišnico v Ukrajini, v katerem je umrlo 31 ljudi. Zaradi tega je 29-letnica iz Odese dvoboj končala v solzah. "Težak dan je za vse Ukrajince. Ni se bilo lahko osredotočiti na tekmo. Od jutra je bilo težko prebirati novice, potem pa iti na igrišče. Zato sem še bolj vesela, da sem zmagala."

Tudi tretji ponedeljkov dvoboj osmine finala se je razpletel z zmago višjepostavljenje. Latvijka Jelena Ostapenko je Kazahstanko Julijo Putincevo premagala s 6:2, 6:3. Za zaključek dneva pa je Čehinja Barbora Krejčíkova, 31. nosilka, premagala enajstopostavljeno Američanko Danielle Collins (ZDA/11) s 7:5, 6:3.

Wimbledon, WTA, 8. dan, osmina finala:

Jelena Ribakina (Kaz/4) - Ana Kalinskaja (Rus/17) 6:3, 3:0 - predaja;
Elina Svitolina (Ukr/21) - Xinyu Wang (Kit) 6:2, 6:1;
Jelena Ostapenko (Lat/13) - Julija Putinceva (Kaz) 6:2, 6:3;
Barbora Krejčikova (Češ/31) - Danielle Collins (ZDA/11) 7:5, 6:3.

Wimbledon Lulu Sun
Sportal Hrvaški dan v Wimbledonu: med osem najboljših Donna Vekić in Lulu Sun
Wimbledon Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz in Sinner prva četrtfinalista, Dimitrov predal

 

Ne spreglejte