Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
12. 3. 2016,
7.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marija Šarapova doping

Sobota, 12. 3. 2016, 7.05

6 let, 7 mesecev

Vendarle Šarapovi niso vsi sponzorji obrnili hrbta

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Če so Nike, Porsche in Tag Heurer po dopinški aferi Marije Šarapove začasno prekinili pogodbo z Rusinjo, jo nekateri še naprej podpirajo in ji stojijo ob strani.

Marija Šarapova je na začetku tedna razkrila, da je na OP Avstralije padla na dopingu, potem ko je jemala zdravilo meldonium, ki je na listi prepovednih substanc od letošnjega leta. Rusinji grozi štiriletna prepoved igranja.

"Gre za 'pošteno' napako"

Sedma igralka sveta je takoj po razkritju dopinga čutila posledice, saj so ji nekateri sponzorji obrnili hrbet (Nike, Porsche in Tag Heurer). Vendarle pa ne vsi. Pri Evianu so v sporočilu za javnost zapisali, da bodo podrobno spremljali preiskavo, do takrat pa bodo z eno najbolj prepoznavnih športnic ohranili profesionalni odnos. Po vsej verjetnosti to pomeni, da če bo 28-letna igralka spoznana za krivo, bodo z njo bržkone prekinili sodelovanje.

Pri športni znamki Head so določeni, da bodo s petkratno zmagovalko za grand slam sodelovali tudi v prihodnje."Gre za 'pošteno napako'," so zapisali pri avstrijskem podjetju. Pri Headu spoštujejo njeno poštenost in pogum, potem ko je priznala svojo napako."Head zdaj in tudi v prihodnosti stoji za Marija Šarapovo in želimo si podaljšati pogodbo. Z Marijo se veselimo sodelovanje še prihodnjih nekaj let."

Šarapova, ki je na testu padala 26. januarja v Melbournu, lahko po nekaterih podatkih izgubi več kot 100 milijonov dolarjev, če se ji Nike, Porsche in Tag Heurer dokončno odpovejo.

Samo lani je zaslužila 26,7 milijona evrov

Marija Šarapova namreč že celo desetletje velja za športnico, ki s svojimi sponzorskimi pogodbami zasluži največ. Rusinja je trača prestižnih znamk že vse od leta 2004, ko je kot 17-letnica zmagala v Wimbledonu. Po podatkih Forbesa je samo lani zaslužila 26,7 milijona evrov.

Rusinja bo imela prvo zaslišanje 23. marca v Londonu. Če ugotovijo, da je sibirska tigrica naklepno jemala zdravilo Meldonimu, jo lahko doleti kazen štirih let. V tem primeru, bi lahko končala svojo športno kariero, saj bo aprila dopolnila 29 let.

Ne spreglejte