Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2018,
21.04

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Aljaž Bedene Novak Đoković ATP teniški globus WTA

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 21.04

5 let, 11 mesecev

Teniški globus, 14. maj

Đoković v manj kot uri do zmage, Bedene in Srebotnikova v drugem krogu Rima

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Aljaž Bedene | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Najboljši teniški igralci praktično nimajo počitka.Teniška karavana se je iz Madrida preselila v Rim, kjer je prvi krog že odigral naš najboljši igralec Aljaž Bedene. Novak Đoković je uvodnem krogu oddal le štiri igre in se brez težav uvrstil v drugi krog.

Aljaž Bedene je v prvem krogu igral proti Gillesu Mullerju iz Luksemburga in ga prvič v karieri tudi premagal. Igralca sta se pred temj trikrat pomerila, vse tri dvoboje pa je do danes dobil Muller. To je bil sicer njun prvi dvoboj na pesku, kjer se Bedene najbolje počiti in to na koncu tudi pokazal, potem ko je 35. igralca sveta odpravil po dveh nizih (6:4, 6:4).

V prvem nizu je bil napeto

Aljaž je v uvodnem nizu imel že vodstvo s 4:1, potem ko je nasprotniku dvakrat odvzel servis. Ko je že kazalo, da bo Ljubljančan prvi niz brez težav pripeljal do konca, se je Luksemburžan prebudil in našemu igralcu v osmi igri vzel servis in se pozneje približal na 5:4. Zelo napeta je bila deseta igra prvega niza, ko je imel Muller štiri žogice za odvzem servisa in za izenačenje na 5:5. Bedene je uspel vse ubraniti in na koncu le dobili niz v svojo korist.

Aljaža v drugem krogu čaka Anderson

V drugem nizu je bila odločilna druga igra, ko je Aljažu spet uspel "break". To prednost je uspel obdržati vse do konca. V deseti igri je naš igralec izkoristil drugo žogico za dvoboj in se zasluženo veselil uvrstitve v drugi krog, kjer ga čaka sedmi nosilec turnirja, Južnoafričan Kevin Anderson.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Đoković odpihnil Ukrajinca

Prvi dan turnirja je na igrišče stopil tudi nekdanji prvi igralec sveta Novak Đoković. Srb, ki je v tem tednu na lestvici ATP zdrsnil na 18. mesto, je igral proti Ukrajincu Aleksandru Dolgopolovu. Dvoboj se je končal po  dveh nizih in sicer z rezultatom 6:1 in 6:3. Vse skupaj se je končalo v manj kot eni uri. V naslednjem krogu se bo srbski zvezdnik pomeril z enim od kvalfikantov.

Katarina Srebotnik je bila uspešna v prvem krogu dvojic. | Foto: Getty Images Katarina Srebotnik je bila uspešna v prvem krogu dvojic. Foto: Getty Images

Srebotnikova uspešna

Uvodni krog so igrala tudi dekleta. V ženskih dvojicah je nastopila tudi Katarina Srebotnik in z Američanko Vanio King z 2:0 (7:5, 6:0) v nizih izločila Deborah Chiesa in Alice Matteucci.

ATP:

WTA:

 
Ne spreglejte