Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2024,
12.04

Osveženo pred

2 minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Natisni članek

Novak Đoković Jannik Sinner

Nedelja, 13. 10. 2024, 12.04

2 minuti

Finale, Šanghaj

V živo: Đoković se je znašel v težavah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,28
Novak Đoković | Đoković je imel v polfinalu nekaj težav, bo dovolj svež za veliki finale? | Foto Reuters

Đoković je imel v polfinalu nekaj težav, bo dovolj svež za veliki finale?

Foto: Reuters

Na teniškem turnirju serije masters v Šanghaju se med seboj merita Novak Đoković in Jannik Sinner. Dvoboj, ki so ga mnogi težko pričakovali. Đoković lovi svojo 100. turnirsko lovoriko.

Finale

Jannik Sinner (Ita, 1) – Novak Đoković (Srb, 4) 7:6 (4), 4:2*

Novak Đoković | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Prvi niz je dobil Sinner, Đoković na trenutke nezadovoljen s sodnikom

V prvem nizu smo videli izjemno izenačen dvoboj, saj sta oba igralca dobivala igre na svoj servis. Nekaj napetosti je bilo čutiti v peti igri prvega niza, ko se je Novak Đoković pritožil glavnemu sodniku, potem ko je ta spregledal očiten avt. Nole je moral zahtevati poizvedbo s sokoljim očesom, da je dobil točko. Pozneje je dobil igro in povedel s 3:2. Na koncu je prvi niz odločala podaljšana igra. V njej je več zbranosti pokazal Sinner, ki je podaljšano igro dobil s 7:4 in po 58 minutah dobil prvi niz.

Na dvoboju sta tudi Carlos Alcaraz in Roger Federer.

Jannik Sinner in Novak Đoković sta do zdaj igrala sedem medsebojnih dvobojev, izid pa je v korist Srba, ki vodi s 4:3. Ob tem je treba omeniti, da je Italijan dobil tri od zadnjih štirih dvobojev. Nazadnje sta igrala v polfinalu OP Avstralije, ko je bil po štirih nizih gladko boljši Sinner.

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters Bo padel še en mejnik?

Novak Đoković zadnja leta poudarja, kako pomembno mu je, da piše teniško zgodovino. Spisal je že kar nekaj rekordov. Nazadnje si je izpolnil veliko željo, ko je osvojil zlato olimpijsko medaljo v Parizu. V nedeljo ima eden najboljših teniških igralcev vseh časov priložnost, da doseže še en izjemen mejnik. V primeru zmage bi osvojil svojo stoto turnirsko zmago. Pred njim sta le Jimmy Connors (109) in Roger Federer (103).

"Zdi se mi, da je usoda, da se tukaj borim za stoto lovoriko. V preteklosti sem bil tukaj že uspešen in imam izjemno podporo," je v uvodu povedal štirikratni zmagovalec turnirja v Šanghaju.

Ve, da bo moral igrati svoj najboljši tenis

Če je bil v preteklih letih v finalu velik favorit, tokrat  ni tako. Nasproti mu bo stal prvi igralec sveta, ki je v izjemni formi. Triindvajsetletni Jannik Sinner je v letošnji sezoni v svojo vitrino postavil šest turnirskih lovorik, njegovo razmerje zmag in porazov pa je neverjetnih 64:6.

"V zadnjem letu je v formi, je najboljši igralec na svetu in igra neverjeten tenis. Zelo je konstanten in je igralec, ki ga je treba brez dvoma premagati, še posebej na trdi podlagi. Pozna mojo igro, jaz poznam njegovo. Nisva igrala vse od Avstralije. Upam na najboljše in za zmago bom moral igrati svoj najboljši tenis," je pred dvobojem povedal 37-letni Nole, ki se zaveda, da ni favorit v tem dvoboju.

Jannik Sinner pričakuje težek dvoboj. | Foto: Guliverimage Jannik Sinner pričakuje težek dvoboj. Foto: Guliverimage

Sinner pričakuje težek dvoboj

Ne glede na to, kako samozavesten bo na igrišče stopil Jannik Sinner, se še kako dobro zaveda, kakšen nasprotnik ga čaka na drugi strani mreže in na kakšni ravni lahko igra Beograjčan. To je pokazal v olimpijskem finalu v Parizu proti Carlosu Alcaraz. Spomnimo, da ga je Španec pred tem premagal v Wimbledonu, potem pa se mu je Đoković v Franciji maščeval.

"V preteklosti sva vedno imela težke dvoboje. Zelo težko bo. To je eden največjih izzivov, ki jih imamo lahko v našem športu. Vesel sem, da v finalu lahko igram proti njemu. To je še bolj posebno in videli bomo, kako bo šlo. Mislim, da je zelo težko napovedovati," je pred dvobojem povedal prvi igralec sveta, ki si je ob koncu letošnje sezone že zagotovil prvo mesto na svetovni lestvici.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Poslastica v finalu Šanghaja: Sinner proti Đokoviću
Ne spreglejte