Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
11. 7. 2015,
9.48

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Serena Williams Garbine Muguruza Patrick Mouratoglou Wimbledon

Sobota, 11. 7. 2015, 9.48

2 leti

Trener opozarja: Največja grožnja Sereni Williams je prav mlada Španka

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Serena Williams je v zadnjih letih skorajda nepremagljiva na teniških igriščih. Pred sobotnim finalom je trener 33-letne Američanke Patrick Mouratoglou razkril, katere igralke se mora najbolj bati.

V sobotnem finalu Wimbledona se bosta za veliko lovoriko udarili Serena Williams in Garbine Muguruza. Že pred polfinalnimi dvoboji je trener prve igralke sveta Patrick Mouratoglou poudaril, katera igralka lahko najbolj ogrozi njegovo varovanko. V mislih je imel šele 21-letno Španko, ki se je morda nekoliko presenetljivo uvrstila v finale najprestižnejšega turnirja na turneji.

"Če bi moral imenovati nekoga, ki bi se ga morala Serena najbolj bati, bi izbral Muguruzo," je za francoske medije povedal teniški strokovnjak. "Če bo Serena v finalu igrala proti njej, bo Španka povsem neobremenjena. Nazadnje, ko sta igrali, se ni ničesar bala in verjela je, da ima svoje možnosti. Ima dober servis, žogico vrača hitro po odboju in zelo je agresivna pri vračanju servisov," je dodal Francoz.

Španka, rojena v Venezueli, jo je enkrat že premagala

Španka, ki je trenutno 20. igralka na svetu, je Sereni enkrat že pokazala, kdo je glavni na igrišču. Igralka iz Barcelone je Williamsovo premagala lani na OP Francije, ko se je prebila do svojega prvega četrtfinala na turnirjih za grand slam. Nazadnje sta se pomerili v Avstraliji. Tam se je morala prva igralka kar potruditi, da je na kolena spravila svojo nasprotnico. Dvoboj se je končal po treh nizih.

Garbine je na poti do finala v Wimbledonu premagala kar nekaj vrhunskih igralk. Med njimi tudi nekdanjo prvo igralko sveta Caroline Wozniacki, Nemko Angelique Kerber, v polfinalu pa je opravila s Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

Njenih odlik se zaveda tudi 20-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam Serena Williams. "Gre za vrhunsko igralko. Igra dober tenis in žogice udarja zelo močno. Gre za izjemno in kompaktno igralko," je že pred časom povedala Serena. Na zadnji novinarski konferenci je dejala, da se je iz poraza proti Muguruzi ogromno naučila.

Najstarejša zmagovalka turnirja za grand slam

V primeru sobotne zmage bi Serena Williams postala najstarejša igralka, ki je zmagala na turnirju za grand slam. Za zdaj ta rekord drži legendarna Martina Navratilova, ki je leta 1990 zmagala v Wimbledonu. Takrat je bila Navratilova stara 33 let in 263 dni, medtem ko Serena na dan finala šteje 33 let in 289 dni.

Ne spreglejte