Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 3. 2022,
10.59

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

24

Natisni članek

Rafael Nadal

Ponedeljek, 21. 3. 2022, 10.59

2 leti, 1 mesec

Težave Rafaela Nadala

Težave z dihanjem: kaj se dogaja z Nadalom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

24

Rafael Nadal | Redko vidimo, da Rafael Nadal med dvobojem prosi pomoč zdravnika. | Foto Guliverimage

Redko vidimo, da Rafael Nadal med dvobojem prosi pomoč zdravnika.

Foto: Guliverimage

"Če sem iskren, sem čutil bolečino. Imel sem težave z dihanjem," je po porazu v finalu turnirja v Indian Wellsu povedal Rafael Nadal. Kako resno je stanje Španca, za zdaj še ni povsem jasno.

Američan Tyler Fritz je zmagovalec teniškega mastersa v Indian Wellsu, potem ko je v finalu Nadala premagal s 6:3 in 7:6 (5) ter tako po 20 zaporednih zmagah prekinil izjemno serijo Španca v letu 2022. Že pred tem pa je bilo jasno, da z Nadalom ni vse v najlepšem redu.

Ob vsem tem ga najbolj boli, da je poraz sprejel, še preden je bilo konec dvoboja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ob vsem tem ga najbolj boli, da je poraz sprejel, še preden je bilo konec dvoboja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Od bolečin se mu je vrtelo

Rafa je to priznal tudi po bolečem porazu, po katerem je razkril, da je imel celo težave z dihanjem in bolečinami. "Ne vem, ali je težava z rebri ali kaj drugega. Kadar diham in se gibam, imam občutek, kot da imam iglo v sebi. Vrtelo se mi je, ker je bilo tako boleče. Ne gre samo za bolečino, ampak tudi za slabo počutje, ker vpliva na moje dihanje," je uvodoma povedal 35-letni teniški igralec.

Ob vsem tem ga najbolj boli, da je poraz sprejel, še preden je bilo konec dvoboja. Čeprav je dal vse od sebe. "Ni bil moj dan, ampak tudi to se dogaja. Imam izkušnje s takšnimi stvarmi, ampak težko je tako igrati. Boril sem se do konca, imel sem možnosti v drugem nizu, ampak jih nisem mogel izkoristiti," je razlagal trenutno tretji igralec sveta.

Noče razmišljati o preteklosti

Pred Majorčanom je najpomembnejše obdobje v sezoni. Turnirji na peščeni podlagi, kjer se počuti najbolje. Želi si, da bi bila ta čim boljša. Do turnirja v Indian Wellsu je bilo vse idealno, potem pa so se pojavile prve težave.

"Žalosten sem, ker nisem mogel igrati tako, kot sem si želel. Težko je imeti takšen občutek. Sploh, če se ti to zgodi v finalu. V športu nima smisla govoriti o preteklosti. Govorimo o sedanjosti, ampak danes mi je težko."

"Zdaj je čas, da čim prej rešim težave in poskusim igrati na pesku." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Zdaj je čas, da čim prej rešim težave in poskusim igrati na pesku." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Čim prej želi rešiti težave

"Nisem eden tistih, ki bi se kar tako predal. Zadnja dva meseca sta bila izjemna, nepozabna in zelo čustvena. Užival sem v stvareh, za katere pred nekaj meseci nisem verjel, da so mogoče. Zdaj je čas, da čim prej rešim težave in da poskusim igrati na pesku. Začenja se del sezone, v kateri najbolj uživam. Vsak turnir je poseben in upam, da bom na vse pripravljen," je še povedal 21-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Rafael Nadal
Sportal Skrušeni Nadal športno priznal poraz
Rafael Nadal
Sportal Samo plastenke s pijačo mu pustite pri miru #video
Ne spreglejte