Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
19.00

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

2

Natisni članek

Aleksander Zverev

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 19.00

3 leta, 5 mesecev

Aleksander Zverev, zgodba o morebitnem nasilju

Teniški zvezdnik zaradi obtožb o nasilju pod vse hujšimi pritiski

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

2

Prejšnji teden je kot strela z jasnega udaril zapis, ki Aleksandra Zvereva, enega od najboljših teniških igralcev, postavlja pred hude obtožbe. Mladi Nemec na družbenih omrežjih že doživlja velik linč, nekateri pa celo zahtevajo njegovo začasno izključitev iz tenisa.

Aleksander Zverev | Foto: Reuters Foto: Reuters

Pred njim so težki dnevi

Pred Aleksandrom Zverevom so težki dnevi. Prejšnji teden ga je Olga Šaripova, njegovo nekdanje dekle, obtožila hudega fizičnega nasilja. Že pred tem je odjeknila novica, da Zverev pričakuje otroka z dekletom, s katerim ravno tako nista več par. Brenda Patea, ki je noseča 20 tednov, je za Bild povedala, da bo otroka vzgajala sama in da ne želi, da Zverev sodeluje pri vzgoji. Zverev je pozneje otroka priznal, medtem ko je za nasilje dejal, da gre za čisto izmišljotino.

Aleksander Zverev
Sportal Kako teniški zvezdnik odgovarja na obtožbe o hudem nasilju nad dekletom?

Usuli so se komentarji, nekatere so kmalu odstranili

Predvsem obtožbe o nasilju, Zverev naj bi svojo nekdanjo partnerico tepel in jo skoraj zadušil z blazino, so dobile velike razsežnosti na družbenih omrežjih. Veliko število Olginih podpornikov je s sporočili zasulo Instagramov profil turnirja serije masters v Parizu. Tam namreč igra tudi Aleksander Zverev. Podporniki Olge Šaripove so na profil zapisali: #IStandWithOlya (podpiram Oljo, op. p.). Zapise so organizatorji turnirja kmalu odstranili.

Olga Šaripova | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Olga Šaripova želi le, da je pravici zadoščeno

Tisti najbolj zagreti celo zahtevajo, da 23-letnega Nemca začasno izključijo. Zverev je bil do zdaj v svojih zapisih precej kratek in skop in se po tistem ni več oglašal. Precej verjetno je, da se bo vsa zadeva preselila na sodišče ali pa se bo zgodil sporazum. A Olga Šaripova je že takoj napovedala, da od njega noče ničesar, ampak želi le, da bo pravici zadoščeno.

V ligi NBA bi bil verjetno že suspendiran

Jon Wertheim, eden izmed novinarjev, se je obrnil na vodilne v košarkarski ligi NBA in jih vprašal, kaj bi se zgodilo z Zverevom, če bi ta igral košarko v ligi NBA. Odgovor je bil: "Najverjetneje bi bil suspendiran in bi bil brez plače, dokler ne bi bila preiskava končana. Tako bi bilo v skladu s politiko proti nasilju v družini."

Aleksander Zverev in Olga Šaripova še v času, ko sta bila par. | Foto: Gulliver/Getty Images Aleksander Zverev in Olga Šaripova še v času, ko sta bila par. Foto: Gulliver/Getty Images Do zdaj še nobenih pravih dokazov

Za zdaj ostaja pri zapisih na družbenih omrežjih. Olga Šaripova, vsaj javno, ni navedla nobenih pravih dokazov, razen tistega, kar smo lahko prebrali na Instagramu. Kljub temu 23-letni teniški igralec doživlja hudo obsojanje. Zanimivo bo spremljati, kakšno bo dogajanje v nadaljevanju. A že zdaj je jasno, da bodo obtožbe za Zvereva pomenile velik madež.

Na spletu se je pojavila celo peticija proti Zverevu za njegov suspenzu …

Aleksander Zverev je na turnirju serije masters v Parizu postavljen kot četrti nosilec turnirja in je v prvem krogu prost.

Aleksander Zverev
Sportal Nov škandal v tenisu: Tepel me je in dušil z blazino
Ne spreglejte