Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 2. 2020,
17.50

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Magda Linette teniški globus Gael Monfils

Nedelja, 16. 2. 2020, 17.50

4 leta, 2 meseca

Teniški globus, 16. februar

Monfils preprečil zmagoslavje Bedenetovega krvnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Gael Monfils | Francoz Gael Monfils je zmagovalec turnirja v Rotterdamu. | Foto Reuters

Francoz Gael Monfils je zmagovalec turnirja v Rotterdamu.

Foto: Reuters

Francoski teniški igralec Gael Monfils je tako kot lani osvojil turnir ATP v Rotterdamu (2.013.855 evrov nagradnega sklada). V finalu je po dveh nizih ter slabi uri in pol igre s 6:2 in 6:4 premagal mladega Kanadčana Felixa Auger-Aliassima, ki je v četrtfinalu turnirja izločil Slovenca Aljaža Bedeneta.

Devetnajstletni Kanadčan je upal, da bo v četrtem finalu ATP uspel priti do prve zmage, a bo trenutno 21. igralec sveta nanjo moral še počakati. Pred tem je v finalu igral v Rio de Janeiru, Lyonu in Stuttgartu.

Deveti igralec sveta, 33-letni Monfils, je pretekli teden dobil turnir v Montpellieru, zdaj pa je dobro igro prenesel še na Nizozemsko, kjer si je zagotovil deseto posamično lovoriko. Prvo je osvojil leta 2005 v Sopotu, v Montpellieru pa ima tri naslove.

Poljakinja slavila na Tajskem, Nizozemka v Rusiji

Poljakinja Magda Linette si je v finalu teniškega turnirja WTA v Tajskem Hua Hinu priigrala drugo lovoriko na turnirjih serije WTA. V finalu 250.000 dolarjev vrednega turnirja je peta nosilka po dveh nizih s 6:3 in 6:2 premagala 19-letno Švicarko Leonie Küng, 283. igralko sveta, za katero je bil to prvi finale na tej ravni.

Poljakinja Magda Linette je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Tajskem Hua Hinu.  | Foto: Getty Images Poljakinja Magda Linette je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Tajskem Hua Hinu. Foto: Getty Images

Osemindvajsetletna Poljakinja, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 42. mesto, je premierno zmago dosegla lani v Bronxu v New Yorku, za osvojitev naslova na Tajskem pa je v finalu potrebovala uro in 17 minut.

Bertensova zmagovalka Sankt Peterburga

V finalu teniškega turnirja WTA v Sankt Peterburgu z nagradnim skladom 782.900 dolarjev sta se pomerili druga in osma nosilka turnirja, Nizozemka Kiki Bertens in Kazahstanka Jelena Ribakina. Uspešnejša je bila osma igralka sveta Bertensova, ki je zmagala po uri in 16 minutah s 6:1 in 6:3.

Casper Ruud je v Argentini osvojil prvi turnirski naslov. | Foto: Getty Images Casper Ruud je v Argentini osvojil prvi turnirski naslov. Foto: Getty Images

Ruud v Buenos Airesu do turnirskega prvenca

Norvežan Casper Ruud je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Buenos Airesu z nagradnim skladom 611.420 dolarjev. Osmi nosilec je v finalu ugnal nepostavljenega Portugalca Pedra Souso, sicer 145. igralca sveta, s 6:1, 6:4. Za 21-letnega Norvežana je to prvi turnirski naslov v drugem finalu. Pred tem je v finalu igral še lani v Houstonu.

Ruud je za zmago dobil dobrih 100.000 dolarjev, deset let starejši Sousa, za katerega je bil to največji uspeh, saj se doslej ni prebil dlje kot do četrtfinala, pa je dobil približno pol manj.

Rotterdam, ATP (2.013.855 evrov), finale:

Gael Monfils (Fra,3) : Felix Auger-Aliassime (Kan) 6:2, 6:4.

 

Hua Hin, WTA (250.000 dolarjev), finale:

Magda Linette (Pol/5) : Leonie Küng (Švi) 6:3, 6:2.

 

Sankt Peterburg, WTA (782.900 dolarjev), finale:

Kiki Bertens (Niz, 2) : Jelena Ribakina (Kaz, 8) 6:1, 6:3.

 

Buenos Aires, ATP (611.420 USD), finale:

Casper Ruud (Nor, 8) : Pedro Sousa (Por) 6:1, 6:4.

Ne spreglejte