Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 7. 2014,
12.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Kavčič Portorož

Nedelja, 13. 7. 2014, 12.50

8 let

Tako dober, da bo prehitel Blaža Rolo in postal slovenska št. 1

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lani je bil teniški kralj največjega slovenskega dogodka Grega Žemlja, letos pa je od mikavne lovorike le še korak oddaljen njegov rojak Blaž Kavčič. Napada že 12. challenger v karieri.

Ljubljančan je v izjemnem nizu glede nastopov na turnirjih serije ATP Challenger, kjer si je v zadnjih tednih močno izboljšal uvrstitev na lestvici. Zaigral bo že v četrtem zaporednem finalu, tokrat bo njegov tekmec Luksemburžan Gilles Müller. Po Uzbekistanu in Kitajski lovi lovorike še v domovini.

Kot prva zvezdnika portoroškega turnirja sta se predstavnikom sedme sile predstavila že na začetku dogodka. Takrat je Blaž Kavčič stiskal pesti, da mu viroza, s katero je vstopil v portoroško areno, ne vzame preveč moči, medtem ko se je izkušeni drugi nosilec poskušal znebiti občutka, da je v mesto rož, ki ponuja številne morske užitke, prišel le na poletne počitnice.

Podpora občinstva ga je zelo razveselila

Tekmecem nista dovolila presenečenj in na vsakem dvoboju upravičila vlogo favoritov. Zdaj se bosta srečala v finalu, kjer računa Kavčič na glasno podporo navijačev. "Moram priznati, da me je podpora občinstva zelo razveselila. Zaradi močnega spodbujanja nisem popustil niti za trenutek," je priznal Ljubljančan po polfinalni zmagi nad Rusom Jevgenijem Donskojem.

Pokazal je najboljšo predstavo na turnirju in ugnal tretjega nosilca. "Malce sem se zbal v prvem nizu, ko mi je Jevgenij vrnil odvzem servisa, saj so žoge letele mimo mene kot iz topa. Dobro sem igral z osnovne črte in mislim, da sem bil v tej prvini boljši od nasprotnika," se je 27-letnik spominjal napetega prvega niza, ki ga je nato proti tri leta mlajšemu tekmecu dobil s 6:4. V nadaljevanju je bil boljši, ruski izzivalec je ostal brez možnosti za preobrat.

Spomni se ga, ko je igral proti Nadalu

Danes se bo na osrednjem igrišču ŠRC Marina pomeril s starejšim tekmecem, ki je že zakorakal v četrto desetletje. Z njim se še ni pomeril v teniški karavani. "Nekajkrat sem ga gledal po televiziji. Spomnim se njegovega dvoboja 3. kroga proti Nadalu v Wimbledonu. Ima prednost, ker je levičar in povrhu ima še odličen začetni udarec. Če mi bo uspelo nevtralizirati njegov začetni servis, mislim, da sem v prednosti. Pogoji za igro so kar težki, saj je igrišče počasno, kar pomeni, da si načeloma z začetnim udarcem težko ustvariš prednost oziroma točke," razmišlja slovenski reprezentant, ki bo v ponedeljek na svetovni jakostni lestvici ponovno najvišje uvrščeni Slovenec (prehitel bo tudi soimenjaka Rolo), saj je za preboj v finale prejel toliko točk, da se bo uvrstil med najboljših 80 na svetu.

Kako pa pred finalom razmišlja Müller, 84. igralec sveta? "Blaža poznam. Dober igralec je. Vsak finale je posebna zgodba. Nanj se bom pripravil kot na vsako tekmo na turnirju. Veselim se dvoboja," je napovedal teniško poslastico.

Začela se bo ob 18.30. Vabljeni!

Ne spreglejte