Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
10. 4. 2018,
9.59

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Natisni članek

teniški globus ATP Novak Đoković

Torek, 10. 4. 2018, 9.59

6 let

Stari Novak Đoković znova lomi loparje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29
Novak Đoković, Marijan Vajda | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kar smo pisali že pred časom, se je na koncu tudi uresničilo. Že v ponedeljek je na dan prišla novica, da je Novak Đoković v svojo ekipo poklical nekdanjega trenerja Marijana Vajdo. Nekateri že govorijo, da se je vrnil stari Đoković, ki na igrišču poka od energije.

Kako dolgo bo trajalo sodelovanje med slovaškim trenerjem in Novakom Đokovićem, za zdaj še ni znano. Đokovića in Vajdo so videli skupaj na treningu v Marbelli, le dan za tem pa je iz ekipe srbskega zvezdnika prišlo uradno sporočilo.

"Marijan je prišel pomagat. V tem trenutku ni nobenega konkretnega dogovora o nadaljnjem sodelovanju. Prav tako se nismo pogovarjali o dolžini sodelovanja. Šli bomo korak za korakom. Njegova vloga je, da skozi treninge in pripravo na sezono na pesku podpira Đokovića," so uvodoma zapisali.

Povsem polomljen lopar

Prav tako je Vajdovega prihoda vesel nekdanji prvi igralec sveta. "Oba sta zadovoljna, ko sta skupaj. Vendarle je to tandem, ki je leta ustvarjal vrhunske rezultate. Nedvomno dobro funkcionirata na terenu in prav tako se odlično razumeta ob njem," so med drugim zapisali.

Novak Đoković in Marijan Vajda sta se razšla maja lani, potem ko sta sodelovala od leta 2006 pa vse do leta 2017. Če sklepamo po spodnji fotografiji, je Novak Đoković na treningih znova dobil pravo energijo. "Danes je bil težek posel," je pod fotografijo, na kateri je povsem zmaličen lopar, zapisal 30-letni Beograjčan.

Na igrišču ga bomo znova videli v Monte Carlu

Za 30-letnim Beograjčanom je precej turbulentno obdobje. Sprva je njegovo ekipo po manj kot letu dni zapustil Andre Agassi, kmalu za tem pa se je s trenerskega stolčka poslovil še Radek Stepanek, ki je bil v Novakovi ekipi le tri mesece.

Novak Đoković je v letošnjem letu odigral le šest uradnih dvobojev. Na OP Avstralije se je prebil do četrtega kroga. Na turnirjih v Indian Wellsu in Miamiju je doživel pravi polom, saj se je moral posloviti že po uvodnem krogu. Đoković, ki se je v zadnjem času ubadal s poškodbo komolca, bo znova zaigral na turnirju v Monte Carlu, ki bo na sporedu sredi aprila.

Ne spreglejte