Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2024,
16.06

Osveženo pred

1 ura, 16 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Natisni članek

Nuria Parrizas Diaz Jil Teichmann Olga Danilović tenis WTA WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

Sobota, 14. 9. 2024, 16.06

1 ura, 16 minut

WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana (polfinale)

Špansko-švicarski finale na turnirju WTA v Tivoliju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Nuria Parrizas Diaz - WTA Ljubljana | Nuria Parrizas Diaz je ugnala Olgo Danilović. | Foto www.alesfevzer.com

Nuria Parrizas Diaz je ugnala Olgo Danilović.

Foto: www.alesfevzer.com

Španka Nuria Parrizas Diaz in Švicarka Jil Teichmann sta finalistki teniškega turnirja WTA 125 v Ljubljani. Triintridesetletna Španka je bila v polfinalu boljša od Srbkinje Olge Danilović s 7:5, 6:4, šest let mlajša Švicarka pa je premagala Britanko Francesco Jones z 2:6, 6:4 in 6:1.

Španka Nuria Parrizas Diaz, ki je ta teden s 94. mestom najvišjeuvrščena igralka v Ljubljani, se bo potegovala za četrti naslov na turnirjih WTA 125, večjih doslej še ni osvojila. Jil Teichmann, ki za Španko na računalniški lestvici zaostaja skoraj za 100 mest, pa je bila doslej najboljša na turnirjih WTA 250 v Palermu in Pragi. Oba turnirja je osvojila leta 2019. Obe igralki sta bili že med najboljšimi 50 na svetu. Švicarka, ki je 2022 z reprezentanco osvojila naslov v pokalu Billie Jean King, je bila julija 2022 na 21. mestu lestvice WTA, Španka pa marca istega leta 45.

Parrizas Diaz, ki je prejšnji teden igrala v polfinalu turnirja enakega ranga v Švici, v Ljubljani še ni izgubila niza. V štirih nastopih je oddala komaj 21 iger. Še najbolje doslej se ji je upirala 23-letna Olga Danilović (110. na svetovni lestvici), ki je v drugem nizu povedla s 3:0, po skoraj dveh urah igre v hladnem in vetrovnem vremenu pa je morala čestitati drugi nosilki turnirja za zmago s 7:5 in 6:4.

Olga Danilović je morala v polfinalu priznati premoč Španki. | Foto: www.alesfevzer.com Olga Danilović je morala v polfinalu priznati premoč Španki. Foto: www.alesfevzer.com

Igralka iz Granade je doslej osvojila turnirje WTA 125 v Bastadu 2021, Columbusu istega leta in letos v Canberri. Z zmago v nedeljskem finalu, ki se bo začel ob 15. uri, lahko postane druga Španka z naslovom na turnirjih WTA v Sloveniji. Lani je slavila njena rojakinja Marina Bassols Ribera.

"Sem v dobri formi, odlično se počutim na igrišču, čeprav moram priznati, da je bilo danes res hladno in neprijetno vreme. Še prejšnji teden sem igrala na soncu in 32 stopinjah Celzija," je uvodoma povedala Parrizas Diaz in nadaljevala: "Dvoboj z Olgo je bil zahteven, saj je odlična igralka. A trudila sem se za vsako točko in to se mi je obrestovalo."

Švicarka bo igrala v dveh finalih

Drugi polfinale je trajal dobre pol ure dlje, Jil Teichmann pa je nadoknadila zaostanek v nizih in še tretjič ta teden prišla do zmage v tretjem nizu. Prejšnja dva v prvem krogu in četrtfinalu je dobila šele v podaljšani igri.

Jil Teichmann se bo v Ljubljani potegovala kar za dve lovoriki. | Foto: www.alesfevzer.com Jil Teichmann se bo v Ljubljani potegovala kar za dve lovoriki. Foto: www.alesfevzer.com

"Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo danes, saj sem ves čas igrala agresivno in uspelo mi je izničiti dober uvod nasprotnice. Tekmico v finalu dobro poznam, saj me je prejšnji teden premagala s 7:5 v tretjem nizu. Tudi sicer so najini dvoboji vedno zelo izenačeni," je dejala 182. igralka iz Švice, ki bo v nedeljo po finalu posameznic igrala še v finalu turnirja dvojic.

S partnerko Lino Gjorčesko iz Severne Makedonije sta danes v polfinalu premagali prvi nosilki Estelle Cascino iz Francije in Čehinjo Anastasio Detiuc (6:1, 6:2), v finalu pa ju čakata Španka Leyre Romero Gormaz in Italijanka Nuria Brancaccio.

Ljubljana, WTA 125 (100.000 evrov):

- polfinale:
Nuria Parrizas Diaz (Špa/2) - Olga Danilović (Srb/3) 7:5, 6:4;
Jil Teichmann (Švi) - Francesca Jones (VBr) 2:6, 6:4, 6:1.
Iga Swiatek
Sportal Swiatek po četrtfinalnem porazu na US opnu še ni pripravljena
Naomi Osaka
Sportal Nekdanja številka 1 Osaka se je razšla s trenerjem
Olga Danilović
Sportal V polfinalu turnirja v Ljubljani tudi dekle Jana Oblaka
 
Ne spreglejte