Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
6. 3. 2019,
8.47

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

Natisni članek

Blaž Rola teniški globus

Sreda, 6. 3. 2019, 8.47

5 let, 1 mesec

Slovenski teniški igralec postal senzacija, za to kriva tudi sodnica

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89
Blaž Rola | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski teniški igralec Blaž Rola trenutno igra na teniškem turnirju serije Challenger, kjer so bili ljubitelji tenisa priča nenavadnim prizorom, ki jih v tenisu ne vidimo praktično nikoli. Blaž Rola in njegov nasprotnik Baptiste Crepatte sta si po dvoboju povedala tudi nekaj krepkih.

Znano je, da so ne turnirjih nižje ravni pogosteje dogajajo nenavadne stvari. Tokrat je bil v to vpleten tudi Blaž Rola, trenutno drugi najboljši slovenski igralec, ki je vedno veljal za poštenega igralca. Ta igra na turnirju na Kitajskem, kjer se je po bizarnem dvoboju prebil v 3. krog turnirja, potem ko je Crepatteja premagal po treh nizih (7:5, 6:7 (3), 7:5).

Za to, da je dvoboj v zadnji igri potekal na res nenavaden način, je bila kriva tudi glavna sodnica. Vse skupaj se je zgodilo v 12. igri zadnjega, odločilnega niza, ko je naš igralec serviral za zmago. Pri izidu 15:0 naj bi Rola kar nekaj časa čakal na nasprotnika, preden je izvedel začetni udarec. Ker 24-letni Francoz ni kazal namena, da se bo postavil na svoje mesto, je Blaž serviral ter tako dosegel asa in posledično tudi točko (30:0), ki jo je sodnica priznala.

V drugem primeru sta morala točko ponoviti

Seveda se je Baptiste Crepatte pritožil nad to odločitvijo. Vse skupaj je bilo še bolj bizarno v naslednji točki, ko nasprotnik znova ni bil pripravljen na servis. Blaž je vseeno serviral, a v tem primeru sodnica točke ni priznala in igralca sta morala točko ponoviti.

Kot so zapisali na družbnem omrežju, sta si po končanem dvoboju igralca izmenjala nekaj krepkih. Crepatte je Ptujčanu čez mrežo zabrusil: "Ti si nihče." Naš igralec mu ni ostal dolžan in mu odgovoril: "Ti ne moreš igrati, niti govoriti ne moreš."

Blaža Rolo, ki je trenutno na 199. mestu svetovne lestvice, v osmini finala čaka Enrique López Pérez. Igralca bosta igrala v četrtek zjutraj.

Ne spreglejte