Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 9. 2013,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Davisov pokal Blaž Trupej Blaž Kavčič

Torek, 17. 9. 2013, 12.31

8 let

Slovenski mušketirji med svetovno elito? Morda leta 2015.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V sredo bo ob 12. uri potekal žreb Davisovega pokala. Slovenija bo tekmovala v prvi evroafriški skupini. Kapetan Blaž Trupej je prepričan, da je le še vprašanje časa, kdaj bo Slovenija napredovala.

Davisov pokal je priljubljeno moštveno tekmovanje. Letos bosta za lovoriko obračunali Srbija in Češka. Zadnja brani naslov, prva pa bo imela v finalu prednost domačega igrišča. Slovenska reprezentanca je uresničila cilj in si zagotovila obstanek v prvi evroafriški skupini, ki predstavlja drugi kakovostni razred. Znana je že večina tekmecev, s katerimi bi lahko Trupejeva četa prekrižala loparje leta 2014. Lahko bi se srečala z dvema sosedama, to sta Hrvaška (že zmagovalka Davisovega pokala) in Avstrija, v bobnu pa bo še nekaj izbranih vrst, ki lahko računajo na zelo kakovostne posameznike.

Kavčič: Če bi s Poljaki igrali doma …

Kakšne so želje v slovenskem taboru? "Ni toliko pomembno, s kom se bomo pomerili, pomembneje je to, da bi bili domačini. Če igramo doma, nam zelo ustrezajo pogoji. Ponavadi v gosteh igramo na zelo hitrih podlagah ali pa visokih nadmorskih višinah, kar nam lani oziroma letos ni ustrezalo. Če bi igrali s Poljaki doma na pesku, bi imeli dobre možnosti za zmago. To se je dobro videlo po tekmi z Republiko Južno Afriko," je povedal Blaž Kavčič. Iz spomina še vedno ni izbrisal letošnjega gostovanja na Poljskem, ko je naletel na izjemno hitro in nepredvidljivo podlago. K poznejši zmagi nad Južnoafričani je prispeval dve točki. Oziroma točko in pol, saj je v igri dvojic združil moči s soimenjakom Rolo. O sreči na žrebu je po zagotovljenem obstanku v prvi evroafriški skupini razmišljal tudi kapetan Blaž Trupej. Že nekaj let ne skriva ambicij, da bi Slovenija v Davisovem pokalu postavila novi mejnik in se prebila v elitno svetovno skupino. Za omenjeni cilj bi morala leta 2014 preskočiti tri ovire. Računa na tri varovance, ki so med najboljšo stoterico ali pa zelo blizu njej, vedno boljša sta Blaž Rola in povratnik Janez Semrajc. Če bi bil ugoden tudi žreb in slovenski reprezentanci dodelil ugodnega tekmeca, ob tem pa bi dvoboj potekal v Sloveniji, ne bi bila izključena niti ta možnost. Slovenski mušketirji želijo napredovati med svetovno elito. Če bi jim prihodnje leto uspelo, bi v svetovni skupini krstno nastopili leta 2015.

Žreb bo v sredo ob 12. uri v Londonu na sedežu Mednarodne teniške zveze (ITF), zadnji neznanki v prvi evroafriški skupini pa bosta odpravljeni konec oktobra, ko se bodo za obstanek pomerile Danska – Švedska in Rusija – Republika Južna Afrika.

Ne spreglejte