Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 9. 2021,
18.24

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Portorož Davisov pokal

Sobota, 18. 9. 2021, 18.24

2 leti, 7 mesecev

Portorož, Davisov pokal

Slovenija nadigrala Paragvaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Tom Kočevar Dešman | Tom Kočevar Dešman je skupaj s trojico novincev uspešno preskočil Paragvaj. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tom Kočevar Dešman je skupaj s trojico novincev uspešno preskočil Paragvaj.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Oslabljena slovenska teniška reprezentanca je uspešno opravila svojo nalogo v prvem krogu druge svetovne skupine Davisovega pokala. S tremi novinci v ekipi ter izkušenim Tomom Hočevarjem Dešmanom je v Portorožu premagala Paragvaj s 3:1.

Po uvodnih zmagah Toma Kočevarja Dešmana in Bora Artnaka je tretjo točko Sloveniji priigrala dvojica Kočevar Dešman/Matic Špec, ki je bila od tekmecev boljša s 6:2 in 6:2, takoimenovani mrtvi dvoboj, ki ni več odločal o končnem razpletu, pa je odigral 18-letni Sebastian Dominko in izgubil s 7:10 v hitropoteznem tretjem nizu.

Nova generacija Slovenije v Davisovem pokalu je zmagovito začela novo obdobje. Kapetan Grega Žemlja, ki je prvič sedel na klopi kot vodja ekipe, je po odpovedih Aljaža Bedeneta, Blaža Kavčiča in Blaža Role v ekipo vpoklical dva najstnika, oba poslal v ogenj in na koncu slavil pomembno zmago, s katero se je Slovenija uvrstila v kvalifikacije za svetovno skupino 1 spomladi prihodnje leto.

Artnak po izgubljenem uvodnem nizu pripravil preobrat

Osemnajstletni Bor Artnak iz Litije je poskrbel za vodstvo Slovenije z 2:0. Glede na to, da je mladi Slovenec uvodni niz izgubil 1:6, naslednja dva pa dobil s 6:3 in 6:2, je prav njegova točka dala ekipi dodaten zagon za končni uspeh.

"Od malih nog sem si želel igrati za Slovenije v Davisovem pokalu. Ko me je Grega Žemlja vpoklical v reprezentanco, sem bil noro srečen. Ko mi je povedal, da bom igral celo drugi dvoboj, pa skoraj nisem mogel verjeti. Seveda sem čutil določen pritisk, a vzdušje na stadionu in gledalci, ki so me spodbujali, še nikoli namreč nisem igral pred tako številčno publiko, se me razbremenili, tako da sem lahko v drugem in tretjem nizu pokazal svoj pravi tenis," je dejal Artnak.

Ključno delo za zmago sta opravila izkušenejša člana, 31-letni Tom Kočevar Dešman ter 25-letni Matic Špec. Dešman je osvojil dve točki; najprej uvodno partijo po točno uri igre proti Adolfu Danielu Valleju s 6:2 in 6:2, nato pa še igro parov s Špecom, ki sta jo prav tako dobila s 6:2, 6:2.

Kapetan Slovenije Grega Žemlja je bil z videnim zadovoljen. | Foto: Sportida Kapetan Slovenije Grega Žemlja je bil z videnim zadovoljen. Foto: Sportida

Žemlja vesel, da so vsi dobili priložnost

Grega Žemlja, ki je letos postal kapetan Slovenije, je po dvoboju žarel od zadovoljstva. "Takšen začetek selektorske poti si verjetno želi vsak, a bolj kot to me veseli, da so vsi štirje fantje dobili priložnost za igro in jo tudi izkoristili. Sigurno jim bo ta izkušnja koristila v prihodnjih nastopih. To je po mojem mnenju pravi način, da se iz teh igralcev, ki so zagotovo prihodnost slovenskega tenisa, zgradi dolgoročna zgodba," je dejal Žemlja.

Portorož: Slovenija - Paragvaj 3:1
- sobota, 18. 9.:


Tom Kočevar Dešman - Adolfo Daniel Vallejo 6:2, 6:2
Bor Artnak - Martin Antonio Vergara del Puerto 1:6, 6:3, 6:2
Tom Kočevar Dešman/Matic Špec - Adolfo Daniel Vallejo/Martin Antonio Vergara del Puerto 6:2, 6:2
Sebastian Dominko - Hernando Jose Escurra Isnardi 6:4, 3:6, 7:10

Preberite še:

Kaja Juvan
Sportal Nepozaben dan za Kajo Juvan, ki piše zgodovino v Portorožu
Tom Kočevar Dešman
Sportal Dež prestavil začetek Davisovega pokala v Portorožu
Portorož, tenis
Sportal Dež prekinil teniško dogajanje v Portorožu
Tom Kočevar Dešman
Sportal Davisov pokal bo odprl Tom Kočevar Dešman
Andreja Klepač Tamara Zidanšek
Sportal Odličen slovenski dan v Portorožu
Grega Žemlja
Sportal "Glede na sestavo ekipe in stanje v slovenskem tenisu se zavedam, da je pred nami dolgoročen proces"
Ne spreglejte