Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 6. 2020,
16.28

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Beograd Koronavirus Aljaž Bedene Blaž Rola Janko Tipsarević tenis

Sobota, 27. 6. 2020, 16.28

3 leta, 9 mesecev

V Beogradu nastopala tudi Aljaž Bedene in Blaž Rola

Slabe novice s teniških igrišč: še dva pozitivna na covid-19

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Aljaž Bedene | Z okuženim Brkićem bi se moral v Beogradu pomeriti tudi slovenski as Aljaž Bedene, a je zaradi obnovljene poškodbe rame predčasno zapustil serbsko prestolnico. | Foto Reuters

Z okuženim Brkićem bi se moral v Beogradu pomeriti tudi slovenski as Aljaž Bedene, a je zaradi obnovljene poškodbe rame predčasno zapustil serbsko prestolnico.

Foto: Reuters

Hrvaški in bosanski teniški igralec, Matej Šabanov in Tomislav Brkić, sta bila pozitivna na covid-19, so sporočili organizatorji prvenstva vzhodne Evrope. Tega v Beogradu organizira nekdanji srbski teniški igralec Janko Tipsarević, na njem pa sta doslej sodelovala tudi Slovenca, Aljaž Bedene in Blaž Rola.

Bedene bi se moral z Brkićem pomeriti v prvem delu tekmovanja, 17. junija. Ljubljančan pa je po porazu in zmagi, 16. in 17. junija, v Beogradu odpovedal nadaljnje sodelovanje na turnirju, potem ko je obnovil poškodbo ramena. Zaradi tega se je odpovedal tudi obračunu z Brkićem, ki je bil po zadnjem delu moškega turnirja ta teden pozitiven na novi koronavirus po vrnitvi v domovino.

Testiran je bil v Mostarju, sporočil pa je, da ne ve, kje se je okužil, poročajo bosanski mediji. Šabanov je bil prav tako testiran po vrnitvi domov, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Janko Tipsarević je že pozval vse sodelujoče igralce, da se testirajo in preverijo svoje zdravstveno stanje.

Nicolas Kiefer
Sportal Turnir, ki ga je organiziral Novak Đoković, še naprej buri duhove

V ponedeljek bi morala začeti še dekleta

Moški del turnirja je sicer zaključen, v ponedeljek pa bi se moral začeti še ženski, na katerem naj bi nastopile tudi slovenske igralke Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović.

Glede na dogodke na teniški turneji Adria tour, ki jo je v Beogradu in Zadru organiziral Novak Đoković, je izvedba prvenstva vzhodne Evrope postavljena pod vprašaj.

Doslej so se v tem delu Evrope okužili še številka ena moškega tenisa Đoković, Hrvat Borna Ćorić, Bolgar Grigor Dimitrov ter trenerja Đokovića in Dimitrova, Goran Ivanišević in Marco Panechi.

Preberite še:

Goran Ivanišević
Sportal Okužen tudi Goran Ivanišević!
Ne spreglejte