Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
21. 11. 2015,
11.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roger Federer Stan Wawrinka

Sobota, 21. 11. 2015, 11.06

6 let, 7 mesecev

Škandal, ki ga je zakuhala Federerjeva žena (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drugi polfinalni dvoboj bosta igrala Roger Federer in Stan Wawrinka. Gre za ponovitev lanskega polfinala, ki ga je zaznamoval škandal med Wawrinko in Mirko Federer, soprogo Federerja.

V večernih urah se bosta v areni O2 v drugem polfinalu pomerila Roger Federer in Stan Wawrinka. Skrivnosti med njima ni, saj sta imela v vseh teh letih veliko skupnih treningov. Dejstvo je, da Federer trenutno igra tenis svojega življenja, a če bo Wawrnika v pravi dnevni formi, lahko hitro zmeša štrene enemu najboljših igralcev vseh časov.

Roger Federer je v skupinskem delu pokazal vrhunsko igro, potem ko je dosegel tri zmage in osvojil vse možne točke. Med drugim je nekoliko presenetljivo lahko premagal tudi letos dominantnega Novaka Đokovića. Wawrinka se je moral za uvrstitev v finale bolj potruditi. Polfinalno vstopnico si je priboril šele v petek, potem ko je po dveh tesnih nizih premagal ljubljenca domačega občinstva Andyja Murrayja.

Wawrinka: Odnos z Federerjem se je spremenil

Pravzaprav bo šlo za ponovitev lanskega polfinala, ko sta oba prikazala izjemno igro. Na koncu je več zbranosti pokazal Federer in zmagal. Naslednji dan pa je moral Federer zaradi poškodbe finalni dvoboj predati. Mu bo Wawrinka tudi letos povzročil nekaj sivih las?

"Zelo dobro igra. Na finalnem turnirju je vedno dobro pripravljen. Lani sem imel priložnost, da bi ga premagal, a tega nisem izkoristil. Bomo videli. V petek sem imel težek, dvourni dvoboj, kjer je bil tudi velik pritisk. Prav tako sem nekoliko utrujen. Poskušal se bom spočiti, regenerirati in upam, da bom pripravljen na dober dvoboj," je po dvoboju proti Murrayju povedal 30-letni Wawrinka.

Odkar je zmagal na turnirju za grand slam, se je njegov odnos z Rogerjem Federerjem nekoliko spremenil. "Spremenil se je zaradi tega, ker sva se začela pogovarjati od drugih stvareh. Prav tako sva se še bolj spoznala lani na finalu Davisovega pokala. Imava veliko skupnih spominov. Vedno je bil poleg in velikokrat sem treniral z njim. Vedno je bil dober z mano in rad si delim igrišče z njim," je še dodal Wawrinka.

Njuno prijateljstvo je bilo na veliki preizkušnji

Njuno veliko prijateljstvo bi se kmalu končalo na lanskem polfinalu v Londonu, ki ga je zasenčil spor z Federerjevo ženo, Mirko. Ta je Stanu med dvobojem s tribune vzkliknila, da je navadna cmera. Roger je to znal izkoristiti, rešil štiri zaključne žogice in na koncu tudi zmagal. Obetal se je eden največjih teniških škandalov, ki sta ga uspela skupaj prebroditi. Nihče točno ne ve, kaj se je po dvoboju dogajalo v slačilnici ... Teden dni pozneje sta pozabila na vse zamere in skupaj osvojila prestižni Davisov pokal.

Ne spreglejte