Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 8. 2015,
20.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nick Kyrgios Stan Wawrinka Donna Vekić

Četrtek, 13. 8. 2015, 20.23

7 let, 12 mesecev

Škandal buri duhove: Kyrgios se je pokesal, a ni ušel kazni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Škandal, kot ga tenis ne pomni, je dobil nadaljevanje. Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios bo moral zaradi strupene izjave, naperjene Stanu Wawrinki in njegovemu dekletu, seči v žep.

Obetavni avstralski teniški zvezdnik je v drugem krogu bogatega turnirja v Montrealu poskrbel za veliko presenečenje in izločil tretjega nosilca Stana Wawrinko. Dvoboja nista odigrala do konca, pri zaostanku z 0:4 v tretjem nizu ga je Švicar zaradi domnevnih bolečin v hrbtu predal. Svet pa se sprašuje, ali je njegov padec v igri po dobljenem prvem nizu (7:6) vendarle povezan z nevsakdanjo opazko, s katero je Nick Kyrgios poskrbel za zgražanje večine teniške javnosti.

Jezikavi Avstralec, ki je letos zakuhal že več zapletov, si je na začetku drugega niza zamrmral v brado: "Kokkinakis je spal s tvojim dekletom. Oprosti, ker ti moram to povedati." Njegove besede, namenjene deset let starejšemu tekmecu, je ujel mikrofon na zunanjem delu občinstva, ko pa je za njih izvedel še švicarski as, sicer peti igralec sveta, je od združenja ATP zahteval "vzgojno kazen".

"Takšne besede ne spadajo na športno igrišče," kar ni mogel verjeti, da je doživel kaj takega na dvoboju priljubljenega turnirja Rogers Cup, ki spada v teniško družino Mastersov. Po dvoboju naj bi se v slačilnici pogovoril z "nespodobnim" igralcem, a je za švicarsko televizijo dejal, da ne bo pojasnjeval, o čem je takrat tekla beseda.

Združenje ATP kaznovalo jezikavega Kyrgiosa

Mednarodno združenje poklicnih teniških igralcev (ATP) se je odzvalo hitro in že sporočilo, da je denarno kaznovalo Avstralca. Znesek za zdaj ostaja skrivnost, javno pa naj bi ga razkrili šele takrat, ko bo o vsem obveščen problematični Kyrgios. V pravilniku združenja je zapisano, da lahko igralca, ki se je verbalno znašal nad tekmecem ali pa kazal kakršnokoli obliko nešportnega vedenja, doleti kazen tudi do deset tisoč evrov. S takšno kaznijo je imel Kyrgios opravka že na letošnjem turnirju v Wimbledonu.

Po strupeni opazki v Montrealu, da je njegov avstralski teniški prijatelj Thanasi Kokkinakis spal z nasprotnikovim dekletom, najverjetneje je imel v mislih hrvaško teniško igralko Donno Vekić, s katero naj bi se Wawrinka videval v zadnjih mesecih, ga je doletela nova kazen. Švicar, oče petletne hčerke, se je aprila ločil od žene.

Kyrgios obžaluje izrečene besede

Avstralec se je po dogodku, ki dviguje veliko prahu, opravičil. "Moje besede so bile izrečene v afektu in so nesprejemljive na različnih ravneh. Potem ko sem se osebno opravičil, bi se rad opravičil še javno. Prevzemam vso odgovornost za izrečeno dejanje in obžalujem, da se je zgodil," se je pokesal, a je bilo že prepozno, saj mu je združenje ATP že naložilo kazen.

Zanimivo bo spremljati, kako se bo javnost, predvsem občinstvo v Montrealu, obnašala do Avstralca, ki ga danes čaka dvoboj tretjega kroga proti Američanu Johnu Isnerju.

Ne spreglejte