Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
23. 1. 2019,
6.53

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

1

Natisni članek

OP Avstralije teniški globus Naomi Osaka Karolina Pliškova Serena Williams

Sreda, 23. 1. 2019, 6.53

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 10. DAN

Drama v četrtfinalu: so Sereno Williams nalašč sprovocirali? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

1

Karolina Pliškova Serena Williams | Karolina Pliškova se je proti Sereni Williams rešila iz izgubljenega položaja. | Foto Reuters

Karolina Pliškova se je proti Sereni Williams rešila iz izgubljenega položaja.

Foto: Reuters

Kot zadnji sta se v polfinale odprtega prvenstva Avstralije uvrstili Karolina Pliškova in Naomi Osaka. Čehinja je po hudem boju v treh nizih izločila Američanko Sereno Williams, ki je tako ostala brez možnosti, da bi v konkurenci posameznic osvojila rekordni 24. grand slam turnir, Japonka pa je bila boljša od Ukrajinke Eline Svitoline.

Novak Đoković
Sportal Nišikori predal dvoboj, Đoković že v polfinalu

Serena zapravila vodstvo 5:1

Azijka se bo v polfinalnem dvoboju pomerila s Karolino Pliškovo, ki je v razburljivem obračunu odpravila Sereno Williams. Čeprav je Američanka v odločilnem tretjem nizu vodila že s 5:1, je nato zapravila štiri zaključne žogice za zmago, izgubila šest zaporednih iger in ostala brez napredovanja med najboljše štiri. Tako ostaja pri 23 osvojenih lovorikah na grand slam turnirjih, v Melbournu pa pri sedmih naslovih.

Serena Williams | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Tokrat se je na prestop odzvala povsem mirno

Zelo napeto je bilo v deseti igri tretjega niza, ko je Serena Williams imela tri žogice za zmago. Prava drama pa se je odvijala pri drugi zaključni žogici. Američanka je imela vodstvo 40:30 in ob izvajanju prvega servisa, ji je stranska sodnica dosodila prestop pri servisu, kar je bilo sploh prvič v dvoboju. Serena se je na to odzvala povsem mirno in nadaljevala drugi servis. Kot da ne bi bilo že vse skupaj dovolj, si je pozneje v točki nerodno zvila gleženj, a kot je dejala po dvoboju, to ni vplivalo na njeno igro in nasprotnici športno čestitala za zmago.

Serena Willimas je imela s prestopi že v preteklosti težave. Pred leti je stranski na OP ZDA sodnici celo zagrozila, da ji bo žogico stlačila v usta in bila zaradi tega izključena. Tokrat je ostala povsem mirna, a verjetno je to vplivalo na njeno nadaljnjo igro. Nad dosojeno napako pri servisu je bil marsikdo začuden, tudi nekdanji vrhunski igralec in strokovni komentator Mats Wilander.

Ali je bil zares prestop, lahko presodite sami v spodnjem posnetku:

"Dejansko je igrala svoj najboljši tenis"

"Mislim, da je po tisti točki zelo dobro igrala na moj servis. To ni imelo nič z mojim gležnjem. Na moje zaključne točke je igrala neverjetno in je zadevala črte. 'Znorela' je ob mojih zaključnih točkah … Očitno je, da sem naredila nekaj napak, ampak je tudi ona igrala zelo dobro."

"Pri zaključnih žogah nisem naredila nič narobe. Ostala sem agresivna. Storila sem vse, kar sem lahko pri zaključnih žogah. Ne morem reči, da sem zmrznila, dejansko je igrala svoj najboljši tenis."

Naomi Osaka | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Naomi Osaka brez težav, a si želi nadaljevati

Deseti dan turnirja sta najprej na osrednje igrišče v Melbourne stopili Naomi Osaka in Elina Svitolina. Japonka je zmagala s 6:4 in 6:1 in prekinila niz dveh zaporednih porazov proti Ukrajinki. 

"Lepo je biti še v enem polfinalu. Veliko sem delala za to, da na turnirjih večkrat pridem čim dlje, in mislim, da mi to uspeva. Trenutno poskušam gledati le naprej. Pravzaprav nisem zadovoljna, ampak vesela, da sem se prebila tako daleč, hkrati pa si želim nadaljevati. Pred menoj so še dvoboji, na katerih si želim zmagati," je po dvoboju povedala 21-letna Japonka.

 

 

Ne spreglejte