Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
15. 2. 2013,
20.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Serena Williams

Petek, 15. 2. 2013, 20.33

8 let, 3 mesece

Serena zadrževala solze: Resnično nisem verjela

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams si je po zmagi nad Petro Kvitovo zagotovila prvo mesto. Uradno bo na vrhu lestvice v ponedeljek. ''Nisem verjela, da bom sploh še kdaj prva,'' je priznala.

Pred četrtfinalnim srečanjem s Petro Kvitovo v Dohi se je lahko pohvalil z izjemno statistiko. Od zadnjih 61 dvobojev jih je v svojo korist obrnila kar 58, za veliko favoritinjo je veljala tudi na dvoboju s Čehinjo. Nato pa se je zalomilo. Čeprav je poprej v treh medsebojnih dvobojih Kvitovo ugnala brez izgubljenega niza, je v Katarju izgubila prvega. Kvitova je zmagala s 6:3 in na pomolu je bila senzacija. Vesele bi je bile Viktorija Azarenka, ki bi še lahko ostala št. 1 na svetu, ali pa tudi ne (če bi Belorusinja obstala v polfinalu, bi se z lovoriko v Dohi na prvo mesto povzpela tretja nosilka Marija Šarapova), pa tudi legendarna Chris Evert, ki bi se tako lahko še vedno pohvalila z rekordom, da je bila najstarejša št. 1 na svetu. Nato pa je Serena pokazala tisto, kar jo je krasilo v zadnjih osmih mesecih in si s preobratom stkala pot do zgodovinske zmage (3:6, 6:3 in 7:5). Pa čeprav je v odločilnem tretjem nizu zaostajala z 1:4. ''Ne vem, kako mi je uspelo. Resnično ne vem. Petra je igrala odlično, sama pa sem jo lahko le spremljala na delu. Vsakič ko sem pogledala naokrog, je dosegla neubranljivo točko,'' je pohvalila nekdanjo zmagovalko Wimbledona, ki bi ji lahko preprečila naskok na svetovni prestol.

O prvem mestu po vseh težavah sploh ni več razmišljala

Ko je bila najbolj na tleh, ko je v tretjem nizu zaostajala z 1:4, so jo prebudili klici podpore oboževalcev iz občinstva. To je priznala po dvoboju in dodala: ''Tega ne doživim vsepovsod. Bilo je zelo prijetno,'' se je smejalo od ponedeljka dalje prvi igralki sveta. Pa četudi izpade v polfinalu, Azarenka pa ubrani naslov v Dohi. Po vseh zdravstvenih težavah, ki so jo pestile v zadnjih letih (še lani je lahko v prvi polovici leta pozabila na strnjen urnik), je prišlo prvo mesto kot nagrada za nadčloveške napore, Serena pa so pri tem, ko je o št. 1 naglas razmišljala pred občinstvom, izdala čustva. ''Zadnje čase sem tako čustvena, vedno se zjočem,'' se je ob aplavzu teniških navdušencev v Dohi premagovala, da jo ne oblijejo solze. ''Nikoli si ne bi mislila, da bom še kdaj prva na svetu. Toliko vsega sem prestala, da resnično o tem nisem razmišljala. Hvala bogu, da mi je dal novo priložnost,'' se je zahvalila Williamsova, ki bo postala najboljša na svetu z 31 leti, štirimi meseci in 24 dnevi.

S tem bo skoraj za pol leta prehitela dosedanjo starostno rekorderko Chris Evert, ki je bila nazadnje št. 1 tik pred 31. Rojstnim dnevom. Serena je bila v preteklosti prva igralka sveta že 123 tednov.

Ne spreglejte