Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
7. 10. 2016,
15.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Marija Šarapova tenis Andy Murray

Petek, 7. 10. 2016, 15.35

6 let, 7 mesecev

Odzivi na zmanjšanje kazni Mariji Šarapovi

Še danes je enakega mnenja: Marija Šarapova je arogantna

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Po znani razsodbi Mednarodnega športnega razsodišča (CAS), ki je teniški igralki Mariji Šarapovi znižalo kazen z dveh let na 15 mesecev, se je na to odločitev odzvalo kar nekaj teniških igralcev. Med drugim tudi njen nekdanji fant Grigor Dimitrov in Dominika Cibulkova, ki še vedno meni, da je Šarapova arogantna.

Marija Šarapova se bo na igrišče vrnila aprila prihodnje leto. | Foto: Marija Šarapova se bo na igrišče vrnila aprila prihodnje leto.

Nekdanja prva igralka sveta Marija Šarapova je januarja letos padla na dopinškem testu, potem ko je jemala prepovedana zdravila. Mednarodna teniška zveza ji je naprej za dve leti prepovedala igranje. Rusinja je vložila pritožbo na CAS, kjer so ji kazen zmanjšali na 15 mesecev, kar pomeni, da se bo aprila prihodnje leto lahko vrnila na igrišča.

V slačilnici ni niti pozdravljala

O zadnji odločitvi in višini kazni je spregovorilo nekaj najboljših teniških igralcev. Med prvimi je bila trenutno prva igralka sveta, Nemka Angelique Kerber. "Konec koncev je odločitev jasna. To je vse, kar lahko rečem, ker ne poznam celotne zgodbe."

Dominika Cibulkova o tem noče več govoriti. | Foto: Dominika Cibulkova o tem noče več govoriti.

Domnika Cibulkova je bila aprila zelo ostra do Šarapove. Dejala je, da je 29-letna igralka arogantna in da v slačilnici ni niti pozdravljala. Po zadnji odločitvi je bila slovaška igralka redkobesedna. "To odločitev lahko samo spoštujemo. Odločitev je odločitev, ni kaj dodati," je povedala Cibulkova, ki ima še vedno enako mnenje o Šarapovi. "Vem, kaj sem rekla, in nisem spremenila svojega mnenja. O tem nočem več govoriti."

Marin Čilić | Foto:

"Zagotovo me niso pošteno obravnavali"

Podobna usoda, a precej manj na očeh javnosti, je doletela trenutno najboljšega hrvaškega teniškega igralca Marina Čilića. Zmagovalcu OP ZDA je Mednarodna teniška zveza dosodila devet mesecev kazni, CAS pa je kazen zmanjšal na štiri mesece. "Zagotovo me niso pošteno obravnavali. V mojem primeru ni bil težava sistem, ampak napačni ljudje. To je zdaj za mano.Težko komentiram te stvari, ker je vsak primer zgodba zase."

Grigor Dimitrov | Foto:

Nekdanji fant Šarapove: Vrnila se bo

Grigor Dimitrov, nekdanji fant Marije Šarapove, meni, da jo teniški svet pogreša. "Vrnila se bo, željna igre, navdušena in motivirana," je povedal Dimitrov, ki meni, da si je Šarapova zaslužila kazen. "Če narediš nekaj … Vsak dobi tisto, kar si zaluži."

Da si je sibirska tigrica zaslužila kazen, meni tudi Andy Murray, drugi igralec sveta. "Marija je na OP Avstralije uporabljala nedovoljena poživila, zato si je zaslužila kazen. Dolžina kazni ni odvisna od mene. Glede na to, kaj se je letos dogajalo okrog meldonija, je očitno res nekaj na tem, ampak zdaj je to končano. Letos sem na to temo odgovoril na veliko vprašanj … Mislim, da sem dovolj govoril o tem," je dejal Škot.

Ne spreglejte