Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
15. 6. 2016,
14.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

doping tenis Andy Murray Marija Šarapova

Sreda, 15. 6. 2016, 14.53

6 let, 7 mesecev

Zdaj je spregovoril tudi nekdanji fant Marije Šarapove

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Teniška igralka Marija Šarapova je že vložila pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (CAS), potem ko so jo zaradi jemanja prepovednih zdravil prejšnji teden kaznovali na dveletno prepoved igranja na turnirjih. Zdaj sta se odzvala še njen nekdanji fant Grigor Dimitrov in Andy Murray.

Marija Šarapova se namreč nikakor ne more strinjati s kaznijo Mednarodne teniške zveze, ki ji je prisodila dveletno prepoved igranja na turnirjih. Rusinja je zdaj tudi uradno vložila pritožbo na CAS. Razsodba naj bi bila znana najpozneje do 18. julija. V primeru, da Rusinjo oprostijo, bi ta še lahko zaigrala na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Anda Murray meni, da mora Rusinja plačati za svoje grehe. | Foto: Anda Murray meni, da mora Rusinja plačati za svoje grehe.

And Murray: Mora biti kaznovana

Že pred časom se je na odločitev odzval Roger Federer, ki v svoji izjavi ni bil prizanesljiv do sibirske tigrice. Zdaj sta se na to odločitev odzvala še drugi igralec sveta Andy Murray in njen nekdanji fant Grigor Dimitrov. "Ne poznam podrobnosti, ampak vem, da ima Marija glavo na pravem mestu. Ni lahko zanjo, da je toliko časa odsotna. Vse, kar lahko rečem, je, da ji želim vse najbolje," je povedal bolgarski teniški igralec.

Precej bolj neposreden je bil Andy Murray, ki je že od nekdaj velik nasprotnik dopinga. "Moje mnenje se od marca ni nič spremenilo. Če goljufaš in si pri tem ujet, potem je jasno, da moraš biti za to kaznovan."

Bo Marija Šarapova vendarle igrala na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru? | Foto: Bo Marija Šarapova vendarle igrala na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru?

Naredila je veliko napako

Odločitev za dveletno kazen je sprejela tričlanska komisija Mednarodne teniške zveze (ITF), ki je navedla, da Šarapova ni namerno goljufala, vendar je kljub temu naredila veliko napako.

Šarapova je na dopinškem testu padla januarja letos na OP Avstralije, potem ko je jemala zdravilo meldonium. Ta je na seznamu prepovedanih živil od začetka letošnjega leta. Šarapova je marca na novinarski konferenci priznala svojo krivdo in prevzela odgovornost za svoje dejanje. Kot je takrat dejala, je zdravilo jemala že zadnjih deset let.

Odvetnik 29-letne teniške igralke John Haggery je kritiziral odločitev ITF, potem ko je za javnost povedal, da je njegova stranka dobila dvoletno kazen samo za to, ker je znana športna osebnost.

Ne spreglejte