Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
10. 6. 2016,
11.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

4

Natisni članek

Roger Federer Marija Šarapova tenis doping

Petek, 10. 6. 2016, 11.22

6 let, 7 mesecev

Dopinška afera: Marija Šarapova

Roger Federer neusmiljen do Marije Šarapove

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

4

Marija Šarapova, Roger Federer

Eden najboljših igralcev vseh časov Roger Federer je po dolgem času znova stopil na igrišče, kjer se je na turnirju v Stuttgartu prebil skozi drugi krog.  Po zmagi je spregovoril tudi o kazni Marije Šarapove.

V sredo smo izvedeli, da nekdanja prva igralka Marija Šarapova zaradi jemanja prepovedanih zdravil tenisa na profesionalnih turnirjih ne bo smela igrati dve leti. Rusinja je na odločitev že napovedala pritožbo. Nekateri so se že odzvali na omenjeno kazen, med njimi tudi veliki Roger Federer, ki tokrat ni bil prav nič prizanesljiv do 29-letne Rusinje.

Roger Federer ima do dopinga ničelno toleranco. | Foto: Roger Federer ima do dopinga ničelno toleranco.

"Ni pomembno, ali je bilo to storjeno namerno ali ne"

Roger Federer primera Marije Šarapove ni spremljal podrobno, ima pa svoje stališče do dopinga. "Videl sem naslove in ne vem podrobnosti, vendar do tega imam ničelno toleranco ne glede na to, kdo je. Ni pomembno, ali je bilo to storjeno namerno ali ne. V tem ne vidim nobene razlike. Moraš vedeti, kaj jemlješ in moraš biti stoodstoten, kaj se dogaja. Če nisi, potem boš kaznovan. Seveda ima (Marija Šarapova op. p.) pravico do pritožbe, tako kot vsi, ampak jaz imam do teh stvari resnično ničelno toleranco. Še vedno stojim za svojimi besedami, da bi se moralo vzorce krvi shranjevati deset, petnajst ali dvajset let. S tem bi prestrašili igralce, ki bi želeli goljufati," je povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ni mu bilo lahko

Federer je po dolgem času znova zaigral na turnirju, potem ko je imel kar nekaj težav s hrbtom. Nazadnje je igral na turnirju Roger Federer | Foto: Sportida Foto: Sportida serije masters v Rimu, kjer je izpadel v tretjem krogu, ko ga je premagal mladi Avstrijec Dominic Thiem. Zdaj se je začela sezona na travi, kjer se Baselčan počuti zelo dobro. Na turnirju v Stuttgartu je na svojem uvodnem nastopu po treh nizih premagal Taylorja Fritza. "Ni bilo lahko," je po dvoboju priznal Federer. "Lahko sem samozavesten po tem dvoboju. Določene stvari moram še izboljšati, vendar sem dobro serviral in v dveh dneh sem lahko odigral tri nize," je še povedal 34-letnik, ki bo letos v Wimbledonu lovil svojo osmo zmago. Federer je na sveti travi nazadnje zmagal leta 2012.

Ne spreglejte