Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
9. 6. 2016,
9.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

1

Natisni članek

doping tenis Marija Šarapova

Četrtek, 9. 6. 2016, 9.55

6 let, 7 mesecev

"To je konec za Marijo Šarapovo"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

1

Marija Šarapova

V sredo je prišla v javnost novica, da je Mariji Šarapovi Mednarodna teniška zveza za dve leti prepovedala igranje na turnirjih. Nekateri menijo, da to za 29-letno Rusinjo pomeni konec športne kariere.

Marija Šarapova je letos januarja na OP Avstralije padla na dopinškem testu, potem ko je jemala zdravilo meldonium. Zdravilo je na seznamu prepovedanih živil od začetka letošnjega leta, a očitno je nekdanja prva igralka sveta oziroma njena ekipa to spregledala. Marca je na novinarski konferenci priznala svojo napako in prevzela odgovornost.

Razsodišče je ugotovilo, da Rusinja ni namerno kršila protidopinška pravil, a je kljub temu dobila dvoletno prepoved igranja na turnirjih. Šarapova se s to kaznijo še zdaleč ne strinja, zato se bo na odločitev pritožila. "Borila se bom za tisto, kar mislim, da je prav, in za to, da se vrnem na igrišča v čim krajšem mogočem času," je med drugim v svoji izjavi zapisala petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Chris Evert je še danes brez besed. | Foto: Chris Evert je še danes brez besed.

Chris Evert je še danes brez besed

Ko bo Šarapovi potekla kazen, bo stara skoraj 31 let in postavlja se vprašanje, ali se bo sibirska tigrica sploh še kdaj vrnila na najvišjo raven tenisa. Nekateri močno dvomijo o njeni vrnitvi.

V javnosti so se že pojavili prvi odzivi. Oglasila se je tudi nekdanja prva igralka sveta Chris Evert, ki meni, da je to konec kariere Marije Šarapove. "Mislim, da se ne bo mogla vrniti. Igralke so zmeraj boljše in čedalje več trenirajo. Ona je na turneji že zadnjih 15 let, tako da je to res vprašanje. Zelo bom presenečena, če se bom vrnila," je za USA TODAY povedala Evertova.

Američanka je še vedno presenečena, da je Šarapova spregledala nov seznam prepovednih substanc. "Ona je ena najbolj organiziranih profesionalnih igralk. Da ni niti pregledala zdravil, ki so … Ostajam brez besed. To je ženska, ki je imela vse pod nadzorom tako na igriščih kot ob njih. Ne razumem, težko se bo izvlekla iz tega."

Lindsay Davenport: "Če bo dvoletna kazen ostala, mislim, da se ne bo vrnila." | Foto: Lindsay Davenport: "Če bo dvoletna kazen ostala, mislim, da se ne bo vrnila."

Legendarna Martina Navratilova meni, da se bo po takšni kazni težko vrniti

Podobnega mnenja je tudi nekdanja vrhunska teniška igralka Lindsay Davenport. Ta meni, da je kazen poštena, saj je Šarapova naredila napako. Igralke morajo namreč zmeraj predložiti dokumente, če jemljejo zdravila. "Kot nekdanja igralka sem velikokrat izpolnjevala obrazce, kjer je vedno vprašanje, kaj jemlješ. Dejstvo je, da ona ni nikoli zapisala tega, kar je zame zelo sporno," je povedala nekdanja prva igralka sveta. Dodala je: "Če bo dvoletna kazen ostala, mislim, da se ne bo vrnila."

Kmalu po razsodbi se je na družabnih omrežjih oglasila tudi legendarna Martina Navratilova. "Težko se bo vrniti po tem," je na Twitter zapisala 18-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte