Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
28. 9. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Grigor Dimitrov Serena Williams Marija Šarapova

Četrtek, 28. 9. 2017, 11.00

6 let, 6 mesecev

Šarapova razkrila podrobnosti o zvezi z Grigorjem Dimitrovom

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Pred kratkim je izšla knjiga Marije Šarapove, v kateri je razkrila veliko zanimivih podrobnosti. Med drugim tudi o odnosu s svojim nekdanjim partnerjem Grigorjem Dimitrovom, s katerim sta se razšla pred dvema letoma.

Nekdanja prva igralka sveta je s svojo knjigo Unstoppable (Neustavljiva, op. p.) v zadnjih tednih dvignila kar nekaj prahu. Čeprav o svoji knjigi pravi, da gre za zgodbo male deklice, ki je želela uspeti v vrhunskem tenisu, je med drugim razkrila veliko podrobnosti, ki do zdaj javnosti niso bile znane.

Ena izmed najzanimivejših je odnos s Sereno Williams. Znano je, da igralki nikoli nista bili v najboljših odnosih. Vse skupaj naj bi se začelo po zmagi v finalu Wimbledona leta 2004, ko naj bi Američanka po bolečem porazu v slačilnici jokala.

Sprva je preverila, koliko je sploh star "Spominjam se, da sem rekla svojim trenerjem: 'Hvala bogu, da ni iz moje generacije.'" | Foto: Twitter - Voranc "Spominjam se, da sem rekla svojim trenerjem: 'Hvala bogu, da ni iz moje generacije.'" Foto: Twitter - Voranc

Ena izmed zanimivejših tem je tudi razmerje z Grigorjem Dimitrovom, ki ni trajalo prav dolgo. V oči je bodla tudi razlika v letih. Visokorasla svetlolasa lepotica je od njega starejša štiri leta. Vse skupaj se je začelo že leta 2012 po enem izmed dvobojev v Pekingu. V svoji knjižni uspešnici je razkrila, kako je Dimitrov prek njenega agenta prišel v stik z njo.

Na Googlu je preverila, koliko je sploh star. Bala se je, da je mladoleten in da bi bilo njuno razmerje nezakonito. "Star je bil enaindvajset. Dala sem mu naslov elektronske pošte. Spominjala sem se ga še kot otroka, ki je hodil po Wimbledonu. Bil je visok, suh in nasmejan. Kot da je vedel, da je videti lep."

"Spominjam se, da sem rekla svojim trenerjem: 'Hvala bogu, da ni iz moje generacije. To bi bilo lahko nevarno. Nevarno in moteče.' Po nekaj elektronskih sporočilih me Grigor prosil za številko," je razkrila ena najbolj prepoznavnih in najbogatejših športnic na svetu.

"Nisem bila pripravljena na to. Rekel je, da me bo čakal, dokler ne bom pripravljena." | Foto: Reuters "Nisem bila pripravljena na to. Rekel je, da me bo čakal, dokler ne bom pripravljena." Foto: Reuters

Dobil jo je nepripravljeno

V nadaljevanju je še zapisala: "Najina sporočila so se spremenila v telefonske klice in nato v pogovore po Skypu. Bilo je zelo preprosto in resnično. Nisem veliko razmišljala o tem, dokler me ni pol minute po enem od najinih telefonskih pogovorov poklical nazaj in rekel: 'Oprosti, pogrešam tvoj glas. Lahko govoriva še nekaj minut?'"

Njuno razmerje je postalo javno leta 2013 na turnirju v Madridu in trajalo dve leti. Pravzaprav je bil Dimitrov tisti, ki jo je vprašal, ali bi bila njegovo dekle. "Nisem bila pripravljena na to. Rekel je, da me bo čakal, dokler ne bom pripravljena. 'Čakal bom. Vem, kaj si želim, in to si ti.' Tedni so se spremenili v mesece in nič naju ni moglo ustaviti."

Marija Šarapova | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Prišla ga je gledat samo zato, ker je izgubila

Njuno razmerje ni trajalo prav dolgo. Njuni poti sta se razšli leta 2015 na turnirju v Wimbledonu. Ona je bila tista, ki je menila, da v tistem obdobju svojega življenja ne more biti z njim. "Morala sem biti osredotočena na svoje dvoboje, zmage, poraze. In to na vrhuncu svoje kariere. Tisti dan sem njegov dvoboj spremljala samo zato, ker sem tako kmalu izgubila na turnirju. Njegov lep spomin je moj slab spomin. Kar je njemu pomenilo vse, se je zgodilo samo zato, ker sem izgubila," je iskreno zapisala petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Marija Šarapova se je v teniško karavano vrnila po 15-mesečni kazni zaradi dopinške afere. Letos je nastopila le na enem turnirju za grand slam, in sicer na OP ZDA, kjer je v prvem krogu premagala drugo nosilko Simono Halep. Tekmovanje je končala v četrtem krogu. Tridesetletna Rusinja je trenutno v Pekingu.

Ne spreglejte