Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 1. 2015,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

OP Avstralije Serena Williams Marija Šarapova Madison Keys

Ponedeljek, 26. 1. 2015, 21.49

8 let

Šarapova in Williamsova v finalu, Srebotnikova izgubila v mešanih dvojicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marija Šarapova je prva finalistka OP Avstralije, potem ko je v polfinalu premagala Ekatarino Makarovo. Druga finalistka je Serena Williams. Prva igralka sveta je v polfinalu premagala Madison Keys.

Že pred polfinali je bilo jasno, da bomo v Melbournu gledali ameriško-ruski finale. Kot prvi sta se v polfinalu med seboj pomerili druga nosilka turnirja Marija Šarapova in njena rojakinja Ekatarina Makarova, za katero je bil to prvi polfinale na OP Avstralije, medtem ko je njena leto dni starejša rojakinja tukaj slavila leta 2008. Igralki sta se do zdaj pomerili petkrat, tudi tokrat pa je bila boljša Šarapova, ki je zmagala po dveh nizih. Visokorasla Rusinja je za zmago potrebovala uro in pol.

V drugem polfinalu sta se udarili prva igralka sveta Serena Williams in presenečenje letošnjega turnirja mlada Madison Keys. To je bilo za igralki prvo medsebojno srečanje, katerega je gladko dobila 33-letna Williamsova. Končni izid je bil 7:6 (5), 6:2. Dvoboj pa je trajal nekaj manj kot uro in pol.

V Melbournu bomo v velikem finalu gledali pravo teniško poslastico, saj se bosta med seboj udarili prva in druga igralka sveta. V soboto se bosta igralki za zmago pomerili v že 19. medsebojnem dvoboju, glede na statistiko pa je favoritinja Američanka, ki je doslej dobila 16 od 18 tekem. Šarapova je nazadnje zmagala leta 2004. "Po naravi sem borka. Šla bom na igrišče in naredila vse, da to zdaj spremenim," je o medsebojni statistiki dejala Rusinja.

Williamsova, ki je v karieri dobila kar 18 turnirjev za grand slam, pa je dosegla še en statistični rekord. Postala je najstarejša finalistka odprtega prvenstva Avstralije. Doslej je bila to Američanka Chris Evert, ki jo je leta 1988 v finalu Melbourna premagala Nemka Steffi Graf.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v paru z Brazilcem Marcelom Melom izpadla v četrtfinalu mešanih dvojic. Za druga nosilca sta bila usodna Su Weih Sieh iz Tajpeja in Urugvajec Pablo Cuevas, ki sta se po 50 minutah veselila gladke zmage s 6:1 in 6:2.

Izpadla je tudi Manca Pislak v konkurenci mladink. Slovensko tekmovalko je gladko v dveh nizih s 6:2 in 6:2 ugnala Belgijka Greet Minnen.

Ne spreglejte