Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
15. 3. 2016,
12.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rafael Nadal doping

Torek, 15. 3. 2016, 12.12

8 let

Rafaelu Nadalu je prekipelo: Tožil jo bom, vse bom tožil

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rafael Nadal je spregovorili prvič po tem, ko ga je Sue Bachelot, nekdanja francoska ministrica za zdravje in šport, obtožila dopinga. Kot pravi Španec, bo od zdaj naprej vse tožil.

V zadnjem času je veliko govora dopingu, potem ko je bila ruska teniška igralka Marija Šarapova na OP Avstralije pozitivna in še čaka na kazen. V preteklosti so zaradi dopinga že večkrat omenjali tudi Rafaela Nadala, ki mu do zdaj niso še ničesar dokazali. Nazadnje je puščice proti njemu usmerila nekdanja francoska ministrica Sue Bachelot, ki je na francoski televiziji izjavila, da Nadal leta 2013 ni bil poškodovan, ampak sedem mesecev ni igral zaradi dopinga.

Že nekajkrat so ga obtožili, a se ni odzval

Seveda so se v ekipi Rafaela Nadala ostro odzvali na te besede. Pred dnevi je Toni Nadal nekdanjo ministrico označil za "imbecil". Po zmagi nad Gillesom Mullerjem je svoje povedal še Rafael Nadal. Tokrat tudi on ni izbiral besed.

"Zelo trdo sem garal od svojega petega leta, da sem dosegel te uspehe. Vedno sem šel v pravo smer, vedno sem treniral s strastjo in ljubezni do te igre. Nekajkrat sem slišal za podobne komentarje in to je zadnjič, zato ker jo bom tožil. Sit sem teh stvari. Nekajkrat se nisem odzval, a zdaj nič več. Vem, kako sem garal, da sem danes tukaj. Da slišimo takšne besede od resne osebe, ki je bila nekdaj ministrica velike države, kot je Francija … Zdaj jo bom tožil in v prihodnosti bom tožil vsakogar, ki bo komentiral kaj takega. Sit sem tega," je povedal 14-kratni zmagovalec na turnirjih za grand slam.

"Ljudje, ki me zelo dobro poznajo, vedo, kako sem dosegel vse to"

Kot je Majorčan že sam omenil, je bil v preteklosti že večkrat tarča napadov zaradi dopinga. Na novinarski konferenci so ga vprašali, zakaj je tako. "Ne zanima me, res me ne zanima, zato ker vem, kako sem prišel do sem. Ljudje, ki me zelo dobro poznajo, vedo, kako sem dosegel vse to. Veste, kaj? V preteklosti nisem želel tožiti ljudi, ki so to govorili, ker sem si mislil, da niso resni. Ampak minister mora biti resen. Tokrat je čas, da grem proti njej. Tožili jo bomo in povem vam, da se bo vsak, ki bo imel še kakšen komentar, moral spopasti s tožbo, ker to je preveč," je še povedal Rafa.

Španec že od lanske sezone na najde prave forme. Tudi letos ni začel najbolje, saj je na OP Avstralije izpadel že v prvem krogu, ko ga je premagal rojak Fernando Verdasco. Prav Verdasco pa bo njegov nasprotnik v tretjem krogu Indian Wellsa.

Ne spreglejte