Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
27. 10. 2015,
10.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rafael Nadal Basel

Torek, 27. 10. 2015, 10.27

8 let

Rafael Nadal se ni odzval na provokacije Čeha

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rafael Nadal se je na turnirju v Baslu uvrstil v 2. krog. Njegov nasprotnik Lukaš Rosol se je že med dvobojem glavnemu sodniku pritoževal, da si Nadal med točkami jemlje preveč časa.

Na močnem turnirju v Baslu smo lahko že v prvem krogu videli pravo malo teniško dramo, potem ko se je Rafael Nadal, ki je igral proti Čehu Lukašu Rosolu, po velikih težavah prebil v drugi tekmovanja. Ko je bilo videti, da je Španec že v povsem izgubljenem položaju, se je dvignil kot feniks iz pepela in po treh nizih dobil dvoboj. Rafa je prvi niz izgubil s 6:1, v drugem nizu je Rosol že serviral za zmago, a se je Čehu, ki je trenutno 92. igralec na svetu, v deseti zatresla roka in izgubil servis. Nadal je to znal izkoristiti in dobil drugi niz. Tretji niz se je končal po podaljšani igri, kjer je več zbranosti pokazal 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Boril se je in verjel vase

Po dvoboju je Rafa priznal, da imate težave s pogoji, ki so na igrišču v Baslu. "To je bil v zadnjem letu moj prvi turnir v dvorani. Zelo težko se privajam na razmere na igrišču. Rosol je igral zelo agresivno in če je žogico dobro zadel, ni bilo lahko. Na začetku nisem dobro serviral in skušal sem preživeti drugi niz; čakal sem na svojo priložnost. Boril sem do konca in verjel vase. Prav tako pa sem imel tudi nekaj sreče. Psihološko je bil zelo naporen dvoboj, ob tem pa lahko rečem, da je bila tudi velika zmaga. Zelo pomembno, da zmorem takšne vrnitve v dvoboj. V letošnji sezoni sem bil večkrat v takšnem položaju, kakor bi si sam želel, zato sem še toliko bolj vesel zmage," je povedal nekdanja številka ena svetovnega tenisa, ki letos ne najde prave forme, vendar se ne želi ozirati nazaj. "Preteklost je preteklost. Vesel sem, kar mi je uspelo doseči v zadnjih dvanajstih letih. Danes je drugačna zgodba in treniram vsak dan posebej."

Vsi na turneji vemo, kakšen je

Med dvobojem ni šlo brez zapletov. Čeh je v tretjem nizu vidno izgubljal živce, tako da se je glavnemu sodniku pritožil, da si Nadal med točkami jemlje preveč časa. Pozneje je imel z glavnim sodnikom pogovor tudi Majorčan … Rafael se ni pustil zmesti provokacijam nasprotnika. "Igral sem proti nekomu, ki je, kakršen pač je. Kaj več o tem ne želim govoriti, zato ker vsi na turneji vemo, kakšen je," je o Rosolu povedal Nadal, ki ga v torek čaka dvoboj v dvojicah. Tokrat bo moči združil Marcom Lopezom, nasproti pa jima bosta stala Viktor Troicki in mladi Borna Čorić.

Ne spreglejte