Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 1. 2015,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

OP Avstralije Roger Federer Rafael Nadal Nick Kyrgios Ivo Karlović

Nedelja, 18. 1. 2015, 18.28

8 let

Rafael Nadal se je vrnil od mrtvih in padel na kolena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švicarski as Roger Federer je v drugem krogu OP Avstralije izgubil niz, avstralski najstnik Nick Kyrgios je izločil 16 let starejšega Hrvata, Rafael Nadal pa se je namučil proti Američanu.

Švicarski as Roger Federer je italijanskega igralca premagal po štirih nizih in se zasluženo uvrstil v nadaljnji krog. 33-letni Švicar je prvi niz izgubil, v nadaljevanju dvoboja pa je našel pravi ritem in naslednje tri nize dobil brez večjih težav. Eden najboljših teniških igralcev vseh časov je za zmago potreboval dobri dve uri. "Srečen sem, da še sodelujem na turnirju, saj mi na današnjem dvoboju nekaj časa ni kazalo najbolje, Bolelli pa je igral odlično," je poudaril drugi nosilec in štirikratni zmagovalec največjega turnirja v domovini kengurujev. Letos še ni izgubil, ampak nanizal šest zmag.

Njegov večni rival Rafael Nadal je na osrednjem igrišču po dobrih štirih urah premagal Američana Tima Smyczeka, čeprav je dišalo po veliki senzaciji. V uvodnem nizu je Španec potreboval le 31 minut, da ga je dobil s 6:2 in navdušil občinstvo, nato pa mu je tekmec povzročal vedno več težav. Najprej mu je vzel drugi niz (6:3), nato na začetku tretjega niza vzel še servis, a mu je Nadal hitro vrnil mero. Rafa je začutil utrujenost in zaprosil za zdravstveno pomoč, po njej pa zaigral malce bolje. Zmagovalca tretjega niza je odločila podaljšana igra, kjer pa je bil bolj zbran Američan, tako da se je tretji nosilec znašel v ogromnih težavah. V četrtem nizu je pokazal mojstrstvo, potnika v tretji krog pa je odločil maratonski peti niz. Rafael se je vrnil od mrtvih, pri vodstvu s 6:5 izkoristil četrto zaključno žogico in ob čustvenem izbruhu solza sreče padel na kolena ter se veselil izjemni zmagi nad 112. igralcem sveta. S tem je ohranil neporaženost na srečanjih s kvalifikanti na turnirjih za grand slam. V 3. krogu ga čaka Izraelec Dudi Sela.

Počival ni niti Andy Murray. Škot je gladko po treh nizih premagal domačina Marinka Matoševića, napravil le 12 neizsiljenih napak (tekmec jih je kar 49) ter dokazal, da se vrača v formo, s katero je pred leti spadal med svetovno elito. Murray je dobil še deseti zaporedni dvoboj proti avstralskemu tekmecu, v 3. krogu pa se bo pomeril s Portugalcem Joaom Souso, ki je izločil 32. nosilca Martina Kližana. Slovak je predal dvoboj na začetku četrtega niza, ko je izgubljal z 1:2.

Izpadel, čeprav je izstrelil 40 asov

Zanimiv dvoboj je potekal na igrišču št. 3 med igralcema, ki ju krasi odličen začetni udarec. Več znanja in zbranosti je pokazal 19-letni avstralski up Nick Kyrgios ter po 140 minutah in štirih nizih izločil 35-letnega hrvaškega orjaka Iva Karlovića. Zagrebčanu, v zadnjih letih absolutnemu kralju asov, ni pomagal odličen servis. Dosegel je kar 40 asov, zelo dobro pa je serviral tudi ljubljenec domačega občinstva in izkušenemu tekmecu, tudi 23. nosilcu, pokazal zobe s 25 asi.

Izpadel je še en nosilec. Nekdanji finalist OP Avstralije Marcos Baghdatis, ponos ciprskega športa, je izločil 20. nosilca Belgijca Davida Goffina, v 3. krogu pa ga čaka bolgarski zvezdnik Grigor Dimitrov.

Domači navijači so navdušeno zaploskali zmagi Bernarda Tomica, ki se je v zadnjem času nekajkrat znašel v rumenem tisku. Tomic je v zelo izenačenem srečanju ugnal Nemca Philippa Kohlschreiberja.

Ne spreglejte