Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
22. 11. 2014,
7.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roger Federer Gael Monfils

Sobota, 22. 11. 2014, 7.57

8 let

Provokacija: Gael Monfils se je tudi po dvoboju spravil na Federerja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoski igralec Gael Monfils je v petek prikazal vrhunski tenis, potem ko je v treh nizih zasluženo premagal drugega igralca sveta Rogerja Federerja. Kako se bo zdaj odločil švicarski kapetan?

Monfils je v drugem dvoboju Federerja premagal z izidom 6:1, 6:4 in 6:3, za zmago pa je potreboval le eno uro in 46 minut. Francoz je imel na svoji strani tudi občinstvo. Po zadnjih podatkih je bilo v dvorani 27.432 gledalcev, kar je rekord na uradnih teniških dvobojih. Trenutni izid v zmagah je 1:1.

Rogerja Federerja je v preteklih dneh pestila poškodba hrbta, tako da je bil njegov nastop celo pod vprašajem. To se je 33-letnem Švicarju poznalo, saj njegovo gibanje po igrišču ni bilo takšno, kot smo vajeni pri njem. Kljub porazu Federer ostaja optimističen. "Ni bilo vse slabo. Skozi dvoboj sem se počutil vedno bolje. Čeprav nisem čutil nobenih bolečin, sem imel še vedno nekaj strahu v glavi … To je kot duh. Vseeno, odigral sem tri nize in to nam daje veliko informacij," je takoj po dvoboju povedal drugi igralec sveta.

Federer je pripravljen igrati dvojice

Zagotovo pa je zdaj v veliki dilemi švicarski kapetan Severin Luthi, saj se bo moral odločiti, koga naj postavi za igro dvojic. Trenutno sta pri Švicarjih za igro dvojic načrtovana Marco Chiudinelli in Michael Lammer, lahko pa se odloči za Wawrinko in Federerja. "Pripravljen sem igrati dvojice, če se bo kapetan tako odločil. Vem, da bo v soboto še manj tvegano kot pred nekaj dnevi. Pripravljen sem pomagati ekipi ne glede na to, v kakšni vlogi. To sem bil vedno," je dodal Baselčan.

Ne želimo izgubiti po petih dvobojih

Federerjev nasprotnik v prvem dvoboju Gael Monfils je prikazal vrhunsko igro, to priznava tudi sam. Na novinarski konferenci pa je poskrbel tudi za nekaj provokacij na računa svojega nasprotnika. "To je bil eden najboljših dvobojev v moji karieri. Igral sem krajše točke in tudi nisem podlegel pritisku. Želimo si zmagati z izidom 3:1 in ne izgubiti po petih dvobojih," je sprva povedal 28-letni Francoz, ki je letos zmagal turnir v Montpellierju.

Na novinarski konferenci so Monfilsa vprašali, kako gleda na Federerjevo poškodbo in odpoved dvoboja v finalu sklepnega turnirja v Londonu. "V Montpellierju sem imel tudi jaz težave s hrbtom, pa sem na koncu zmagal turnir," je bil nekoliko provokativen 19. igralec sveta. Zanimiva izjava, saj je tudi sam znan po tem, da hitro zahteva zdravniško pomoč in tako iz ritma spravlja svoje nasprotnike.

Ne spreglejte