Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
27. 1. 2021,
13.35

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Natisni članek

OP Avstralije Rafael Nadal Serena Williams

Sreda, 27. 1. 2021, 13.35

3 leta, 2 meseca

Karantena v Avstraliji

Podpira "nora" pravila karantene, Nadal opozarja na umrle

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Serena Williams | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Serena Williams, ena najboljših teniških igralk vseh časov, se za razliko od nekaterih drugi teniških igralcev strinja, da v deželi "tam spodaj" veljajo tako striktna pravila. Podoben pogled na položaj ima tudi Rafael Nadal, eden največjih teniških zvezdnikov na turneji.

Serena Williams | Foto: Reuters Foto: Reuters

Navdušena: To je neverjetno. Cela država, kajne?

Serena Williams, 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam, počasi končuje dvotedensko karanteno v Adelaidi, kjer trenutno živi. Vemo, da se začetek prihodnjega meseca v Melbournu začne OP Avstralije. "Zelo je strogo, ampak je tudi dobro. Kot sem nazadnje slišala, Avstralija nima nobenega okuženega s koronavirusom. To je neverjetno. Cela država, kajne? To je res nekaj neverjetnega."

"Ko smo prišli v Avstralijo, smo morali vsi v karanteno za 14 dni. To je noro, vendar je tudi zelo v redu, saj za tem sledi nova normalnost. Kot smo jo imeli lani v ZDA."

Tudi Sereni Williams s 3-letno hčerko ni lahko

Američanka je priznala, da je težko v karanteni s 3-letno hčerko, in da se ne more povsem strinjati s teniško igralko Paulo Badoso. Španka je do zdaj edina teniška igralka, ki je bila pozitivna na koronavirus. To pomeni, da mora biti 14 dni zaprta v sobi, pod velikim vprašajem pa je tudi njen nastop na OP Avstralije. Badosa je dejala, da trenutno doživlja daleč najtežjo preizkušnjo v svoji karieri.

Devetintridesetletna Willimsova na stvari gleda veliko bolj pozitivno, kot nekatere njene soigralke. "Pravilno delajo. Zagotovo je težko biti s triletnim otrokom cel dan v hotelu, ampak je vredno, saj si želimo, da smo na koncu vsi varni," je za The Late Show With Stephen Colbert še povedala sedemkratna zmagovalka OP Avstralije. Tam je nazadnje zmagala leta 2017.

Pismo Đokovića je dvignilo kar nekaj prahu

Pred časom je Novak Đoković organizatorjem turnirja oziroma Craigu Tileyju, direktorju turnirja, poslal predloge, kjer bi igralcem skrajšali karanteno, jim omogočili opremo za vadbo, boljšo hrano in jih preselili v zasebne hiše. Po odkritju pozitivnih primerov je bilo na desetine igralcev in njihovega spremstva še pod strožjo karanteno. Torej, 14 dni ne smejo zapuščati sob, medtem ko nekateri lahko trenirajo zunaj pet ur na dan.

Rafael Nadal | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nadal meni, da se ne smejo pritoževati

O tem je v torek svoje mnenje povedal tudi Rafael Nadal. Ta sicer razume stisko tistih, ki morajo biti vseskozi v sobi, ampak ob tem poudarja, da se Avstralija zelo dobro spopada s pandemijo.

"Normalno je, da se na nek način pritožujemo, po drugi strani, če pogledate širšo sliko, kaj se dogaja … Vidite lahko, koliko jih umira po svetu. Sam menim, da imamo privilegij, da lahko opravljamo svoje delo. Ljudje na svetu na splošno trpijo, zato se ne smemo pritoževati," je povedal španski teniški zvezdnik.

Rafael Nadal Novak Đoković
Sportal Je Nadal namenil kritiko Đokoviću?
Tamara Zidanšek
Sportal Hvaležna je, da je lahko pet ur na dan zunaj #video
Serena Williams OP Avstralije
Sportal Združenje WTA dodalo še en turnir za igralke v strogi karanteni
Ne spreglejte